Jeg har tidligere haft en af de typer med fryseelement... hvor jeg der var 2 løse elementer, de bør kunne findes til omkring 500,-
men da den gik i stykker købte jeg mig en rigtig en
http://www.nemox.com/uk/production/chef2200.htmlDet er bare kram... selv om motoren larmer lidt...
prøv ebay, der bør du kunne finde en maskine lidt billigere end i DK, den fra dansk hjemmeprooduktion bør også være ok, men check lige prisen...
Når man har den med fryselementer så har man ét skud i bøssen... når elementerne ikke er kolde mere så kan du ikke lave mere is..... med den anden kan man fortsætte til man ikke gider mere... man kan også lave koldere is... jeg er nok lidt gal, og har lavet en del is, så derfor den store, men hvis du forbereder dig og sikre dig at de ting du skal lave is af er kolde så er element maskinen fin nok, og meget billigere.
Fordelen ved en ismaskine er konsistensen, du får altid en cremet is (igen beton her!), man kan også lave mindre fed is og stadig få god is uden krystaller...
I forhold til det at bruge æg, så laver jeg normalt is af den italienske type, hvor du næsten koger dine æg under undervejs... jeg er lidt usikker på om det er godt nok...
et eksempel
http://www.iselsker.dk/isopskrifter/gelatoopskrifter/87.htmlet mere
http://arla.dk/opskrifter/Italiensk-malkeis/ovenstående er et eksempel, den kan ikke rigtigt laves uden maskine, og er noget mindre fed end den is min mor plejer at lave...