Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
america.png Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns

Nyeste

Forfatter Emne: Hjælp til bageopskrift  (Læst 1363 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline Helle K.

  • Administrator
  • Indlæg: 6 128
Hjælp til bageopskrift
« Dato: 29 December , 2010, 11:37 »

Min gamle, fantastiske opskrift på valnøddelagkage er blevet væk..og jeg er blevet gammel og kan ikke huske den ??? ???. Jeg har søgt og søgt på nettet, men synes ikke, at jeg kan finde en rigtig god.

Please...er der ikke en af jer fantastiske kagemagere, som kunne hjælpe med en opskrift på gode valnøddebunde??

Jeg skal lave en valnøddelagkage med nougat og mokka creme til nytårsaften.
Med venlig hilsen
Helle Kjelst

Faverolles, araucana, sussex, Isa ialt 1.14

Offline ina.....

  • Moderator
  • Indlæg: 5 862
  • Konen med de ternede sutsko
Sv: Hjælp til bageopskrift
« Svar #1 Dato: 29 December , 2010, 11:49 »
Den opskrift har jeg et eller andet sted, og jeg har næsten lige set den, og ellers skaffer jeg den, men det haster jo lidt hvis det skal være til nytår,,,,,,,,

Jeg forlader straks bøgerne og ser efter den. ;D
Venlig Hilsen INA


En flok gul orpington, og en flok blandinger og  2 gårdhunde og en ruhåret hønsehund og 2 heste 1 katte 1 mand og 2 børn

Offline Helle K.

  • Administrator
  • Indlæg: 6 128
Sv: Hjælp til bageopskrift
« Svar #2 Dato: 29 December , 2010, 12:05 »
uhh...du er en skat, Ina /o
Med venlig hilsen
Helle Kjelst

Faverolles, araucana, sussex, Isa ialt 1.14

Offline ina.....

  • Moderator
  • Indlæg: 5 862
  • Konen med de ternede sutsko
Sv: Hjælp til bageopskrift
« Svar #3 Dato: 29 December , 2010, 12:55 »
Og nu er det så din skyld at min opgave gik i vasken  <: ha ha skønt at have en syndebuk.

Og jeg som aldrig nogensinde bager.

Valnøddekage

Bunden:
3 hele æg
175g melis
50g hvedemel
50g kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
50g valnødder

Pisk æg og sukker godtog vend det andet i.
Bages i springform 45 min. ved 175 grader.

Cremen:
3 dl piskefløde
100g blød nougat
3 æggeblommer

Pisk Nougat og æggeblommer og vend flødeskummet i.

Husk at flække bundende, Creme imellem og ovenpå, pynt med valnødder.

Jeg syntes at huske at der skal mere creme til end opskriften siger, eller var det dobbelt op på nougat ??
Det er ubetinget den mest fantastiske kage ever.

Venlig Hilsen INA


En flok gul orpington, og en flok blandinger og  2 gårdhunde og en ruhåret hønsehund og 2 heste 1 katte 1 mand og 2 børn

Offline Helle K.

  • Administrator
  • Indlæg: 6 128
Sv: Hjælp til bageopskrift
« Svar #4 Dato: 29 December , 2010, 13:09 »
Nej, nej, nej Ina :o :o...det må du ikke sige :-X :-X :-\

...men jeg føler mig faktisk frygtelig skyldig. Først bliver jeg underholdt og rørt, af dit dejlige juleeventyr...vist gæstfrit billeder fra dit/jeres kommende hjem..og derefter medvirker du til at redde min nytårsmenu...velvidende, at du har rasende travlt med det faglige

...så inden du logger af,for så længe det tager dig at færdiggøre dit skrivearbejde, takker jeg dig mange, mange gange for opskriften....den ligner til forveksling min mistede...så vidt jeg kan se...og rigtig godt nytår ...glæder mig til at dig om hm..noget tid igen ( *f *f)
Med venlig hilsen
Helle Kjelst

Faverolles, araucana, sussex, Isa ialt 1.14

Offline ina.....

  • Moderator
  • Indlæg: 5 862
  • Konen med de ternede sutsko
Sv: Hjælp til bageopskrift
« Svar #5 Dato: 29 December , 2010, 13:31 »
Haha jeg skal jo også lige have mit  daglige hønseinput, så jeg er nok på alligevel.

Og jeg skal da først afleverer min opgave d.6 januar, og lige have læst de 500 sider inden, eller i hvert fald nok til at skrue en opgave sammen, det går nok.
Venlig Hilsen INA


En flok gul orpington, og en flok blandinger og  2 gårdhunde og en ruhåret hønsehund og 2 heste 1 katte 1 mand og 2 børn

Offline fru Andersen

  • Bruger
  • Indlæg: 208
Sv: Hjælp til bageopskrift
« Svar #6 Dato: 30 December , 2010, 10:26 »
Det lyder som en fantastisk kage, jeg tror jeg skal prøve den. Men jeg synes ikke der var noget i der kunne blive til mokkacreme  ???
Med venlig hilsen
Lene

Offline Helle K.

  • Administrator
  • Indlæg: 6 128
Sv: Hjælp til bageopskrift
« Svar #7 Dato: 30 December , 2010, 10:54 »
Det lyder som en fantastisk kage, jeg tror jeg skal prøve den. Men jeg synes ikke der var noget i der kunne blive til mokkacreme  ???

Det ER en fantastisk kage Lene....jeg varmer dog fløden op og smelter nougaten dagen inden..derefter kan den piskes dejlig creme på dagen og så sparer jeg æggene, som ikke rigtig kommer for tiden. Moccacremen laver jeg bare ved siden af ;)
Med venlig hilsen
Helle Kjelst

Faverolles, araucana, sussex, Isa ialt 1.14

Offline fru Andersen

  • Bruger
  • Indlæg: 208
Sv: Hjælp til bageopskrift
« Svar #8 Dato: 30 December , 2010, 11:01 »
Det lyder fint at spare æggeblommerne, bare for en sikkerheds skyld, hvis den skal serveres for gæster. Selv om vi jævnligt selv spiser rå æggeblomme.
Har du en opskrift på mokkacremen?
Med venlig hilsen
Lene

Offline Helle K.

  • Administrator
  • Indlæg: 6 128
Sv: Hjælp til bageopskrift
« Svar #9 Dato: 30 December , 2010, 12:44 »
Det lyder fint at spare æggeblommerne, bare for en sikkerheds skyld, hvis den skal serveres for gæster. Selv om vi jævnligt selv spiser rå æggeblomme.
Har du en opskrift på mokkacremen?

Moccacreme:
1 dl cremefraiche 18%
1 dl piskefløde
1 spsk nescafe
1 spsk flormelis

Jeg koger fløden op sammen med nescafeen dagen inden, jeg skal bruge den...og lige som med nougatcremen køler jeg den ned natten over. fløden med cafeen piskes til skum flormelis og cremefraiche piskes i.

nougatcreme mellem bundende og mokkacreme ovenpå og rundtom...eller omvendt

Skøn og fedende kage :o :D :D /o
Med venlig hilsen
Helle Kjelst

Faverolles, araucana, sussex, Isa ialt 1.14

Offline Tanja Pedersen

  • Global Moderator
  • Indlæg: 5 957
  • Æg fra racehøns blev lovlige at sælge
    • Æg fra racehøns skal være lovlige at sælge
Sv: Hjælp til bageopskrift
« Svar #10 Dato: 30 December , 2010, 13:06 »
Moccacreme:
1 dl cremefraiche 18%
1 dl piskefløde
1 spsk nescafe
1 spsk flormelis

Jeg koger fløden op sammen med nescafeen dagen inden, jeg skal bruge den...og lige som med nougatcremen køler jeg den ned natten over. fløden med cafeen piskes til skum flormelis og cremefraiche piskes i.

nougatcreme mellem bundende og mokkacreme ovenpå og rundtom...eller omvendt

Skøn og fedende kage :o :D :D /o
Jeg tænkte også lige: Kalorier, kalorier, kalorier.... I LOOOVE IT :D /o
Venlig hilsen Tanja
"My desire to be myself is greater than my need to fit in"

Offline Marianne M.

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 3 514
Sv: Hjælp til bageopskrift
« Svar #11 Dato: 01 Januar , 2011, 13:04 »
Valnøddekage

Bunden:
3 hele æg
175g melis
50g hvedemel
50g kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
50g valnødder

Pisk æg og sukker godtog vend det andet i.
Bages i springform 45 min. ved 175 grader.

Cremen:
3 dl piskefløde
100g blød nougat
3 æggeblommer

Pisk Nougat og æggeblommer og vend flødeskummet i.

Husk at flække bundende, Creme imellem og ovenpå, pynt med valnødder.

Jeg syntes at huske at der skal mere creme til end opskriften siger, eller var det dobbelt op på nougat ??
Det er ubetinget den mest fantastiske kage ever.



Tak for opskriften også herfra ! Lavede den til nytårsaften. Bagte dog 2 bunde, da den første ikke hævede nok til at jeg turde prøve at flække den - eller også er min springform for stor. Jeg doblede op på nougat'en, da jeg ligeså godt kunne bruge hele pakken  :D Pyntede den med lidt festligt lyserødt drys jeg havde stående. Rigtig dejlig kage !! Men 1 stykke var nok efter en bedre middag...  :D

Godt nytår !
« Senest Redigeret: 01 Januar , 2011, 13:07 Fra Marianne M. N. »
Mvh Marianne

Offline fru Andersen

  • Bruger
  • Indlæg: 208
Sv: Hjælp til bageopskrift
« Svar #12 Dato: 01 Januar , 2011, 16:30 »
Jeg lavede også kagen, men i mangel af nougat brugte jeg mørk chokolade og det kan også anbefales. Og ja, ét lille stykke var nok; måske jeg har kommet for meget creme på for et stykke mere havde været vammelt...
Med venlig hilsen
Lene

Offline Lene Lestat

  • Bruger
  • Indlæg: 10 577
  • Bevar mangfoldigheden - vælg racefjerkræ
    • www.lestat.dk
Sv: Hjælp til bageopskrift
« Svar #13 Dato: 01 Januar , 2011, 16:35 »
Min mor har en opskrift, som hun har fået engang fra sin søster i Norge på en nougat kage, den er også SUPER lækker, den er dog med hasselnødder i stedet for valnødder.
Mvh Lene
Seriøst opdræt af:
Sumatra, Paduaner, maran, brakel og Engelske Araucana.
Ejer af 0,2 katte Billie og Pusle + 8 ferskvands akvarier og 1 saltvands med diverse fisk, planter og koraller.
Medl.af : DFfR: www.racefjerkrae.dk , www.sydhavsoernes-fjerkrae-klub.dk og www.frit-fjerkrae.dk, og Lolland Falster Akvarium klub

Offline ina.....

  • Moderator
  • Indlæg: 5 862
  • Konen med de ternede sutsko
Sv: Hjælp til bageopskrift
« Svar #14 Dato: 01 Januar , 2011, 21:01 »
Jeg husker godt at den ikke kan spises i store mængder, men den er fantastisk i et enkelt stykke....
Venlig Hilsen INA


En flok gul orpington, og en flok blandinger og  2 gårdhunde og en ruhåret hønsehund og 2 heste 1 katte 1 mand og 2 børn