"En Eddikemor er en svamp der laver sukker/alkoholholdige væsker om til eddike. Den findes overalt og hvis den får lov at vokse, kan den blive så stor som en kalvelever.
Eddiken dannes når luft får adgang til væsken, f. eks i en åben flaske vin. Den laver alkoholen om til eddikesyre, og det kan gå rigtigt hurtigt. Men også sukkerholdige safter kan blive til eddike.Hvis der ilt til stede, vil sukkeret først gære til alkohol, og dernæst videre til eddike.
Men det er ikke alle eddikesvampe der giver et lige velsmagende resultat, så derfor skal man gå ind og styre processen lidt. Det gør man med en eddikemor.
Den ses ofte som tråde eller skyer i god eddike.
Hvis man fanger en smule eddikemor fra en flaske eddike, kan man bare bruge den til at proppe i sin sjatbeholder.
Eddike laves f. eks af rødvins - eller ølsjatter, og jo bedre øl/rødvin, jo bedre eddike kommer der ud af det.
Men man kan lave fantastisk eddike af risvin, hyldeblomstsaft, kirsebærsaft, eller æblesaft eller enhver slags aromatisk frugtsaft..
Det forgår i en beholder, der kan tåle mosten, dvs. syrefast, og den skal ikke være lukket tæt. Gæringsprocessen kræver ilt."
Citat fra DR.dk