Vi har "arvet" en opskrift på syltede rødbeder, som vi selv er meget glade for:
1 kg rødbeder
1/2 liter eddike
200 g sukker
1 teskefuld atamon
Revet peberrod
Rødbederne vaskes, og toppen "vrides af" (vigtigt ikke at skære tæt på rødbeden, da der ellers "bløder" alt for meget saft ud i vandet). De koges cirka 1 time i letsaltet vand, hvorefter de skylles i koldt vand.
Kogningen gør at skrællen mister sit greb, og derfor kan man let fjerne den uden brug af redskaber andet end hænderne.
Rødbederne skæres i skiver af ønsket tykkelse og puttes i rene (helst steriliserede) glas. I hvert glas tilsættes lidt revet peberrod.
Eddiken koges op sammen med sukkeret. Når det er opløst tages gryden af komfuret, og atamon tilsættes, og der røres rundt. Væsken hældes nu i glassene med skivede rødbeder og peberrod, så de øverste skiver netop er dækket. Låg på med det samme, og glasset er klar til afkøling og opbevaring.
Det var så den opskrift, vi bruger her i familien, mon ikke andre har noget også?