Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
america.png Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns

Nyeste

Forfatter Emne: Brød der ikke smuldrer  (Læst 1356 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline Loppe

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 1 804
  • Opdrætter Retrievere www.waterloodogs.dk
Brød der ikke smuldrer
« Dato: 24 August , 2010, 12:35 »
Jeg har bagt verdens bedste brød, men hva gør jeg forkert da det ikke hænger sammen??? ved at smuler også er brød, men det egner sig utrolig dårlig til madpakke :-\
Mvh Yngvild 


1.3 Gul Plymouth Rock
1.3 Maracuaner
0.1 Blå Australorps
0.2 Sort Australorps
0.2.Sølvhalset Maran
1.3 Lys Sussex
1.1 Hvid gås
div høner
1.3 and

Verdens dejligste Mand og to deiligste piger

Offline John Mejland

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 747
Sv: Brød der ikke smuldrer
« Svar #1 Dato: 24 August , 2010, 13:43 »
Du skal bare have sådan en fancy tuppeware box med tæt låg; så blender du brød pålæg og wupti, problem løst. ;D mhusk at få gaffel med.
Mvh.
John

0,2 gule orpington, 1,2,14 sort,
Bob White vagtler i hvid og lemmon
skælvagtel,
1,1 Blåpandet amazone
Kanarier, bæltefinker, diamantfinker mm.
0,1 Labrador.
www.rogges.dk (forum for voliere og burfugle)

Offline Loppe

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 1 804
  • Opdrætter Retrievere www.waterloodogs.dk
Sv: Brød der ikke smuldrer
« Svar #2 Dato: 24 August , 2010, 13:54 »
Jo men det smuldrere inden det kommer i boks.... /d

Jeg tænkte yes, endelig svar...men når jeg så bagmand så kom vel ikke svaret som en overraskelse... *f
Mvh Yngvild 


1.3 Gul Plymouth Rock
1.3 Maracuaner
0.1 Blå Australorps
0.2 Sort Australorps
0.2.Sølvhalset Maran
1.3 Lys Sussex
1.1 Hvid gås
div høner
1.3 and

Verdens dejligste Mand og to deiligste piger

Offline Tanja S.B.

  • Bruger
  • Indlæg: 2 098
Sv: Brød der ikke smuldrer
« Svar #3 Dato: 24 August , 2010, 14:22 »
Er det brød med mange kerner? Hvis ja, så kan det være fordi du får for lidt fintmalet mel i... Jeg har haft problemet med hjemmelavet rugbrød, hvor jeg synes der skal være flest mulige kerner og sunde sager i ;) Derfor brugte jeg i starten kun fuldkornshvedemel eller fuldkornsspeltmel til at "binde det sammen med", men det er som om klæbeværdien ikke er helt så høj og det går derfor væsentlig bedre, hvis jeg bruger helt almindelig hvedemel.
Jeg prøvede mig lidt frem og nu synes jeg, jeg har fundet den rigtige formel, der ikke falder fra hinanden...

Mit rugbrød skal i øvrigt ikke opbevares på køl, så falder det også fra hinanden, men jeg går ud fra det er det friske brød du mener?!
« Senest Redigeret: 24 August , 2010, 14:28 Fra Tanja S. Borch »
Mvh. Tanja :)
Maran (sort-kobber og blå-kobber)
1,4 serama (børnenes)
+ diverse

0,1 kleiner münsterländer, 1,2 katte, 2,0 banditter

www.racefjerkrae.dk
www.orpington.dk
http://maranklub.dk

Offline Pjaltenborg

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 2 826
Sv: Brød der ikke smuldrer
« Svar #4 Dato: 24 August , 2010, 14:26 »
Hmmmmm...mit brød smuldrer aldrig ... men svært at give en opskrift da jeg altid slumper mig til resultatet.

Men husk at ælte rigtig rigtig godt og lade det hæve tiden ud.

Med mange kerner og meget lidt alm hvedemel går det heller ikke i stykker.

Husk også at lade det køle næsten helt af inden der skæres ...og Husk at save godt så brødet ikke bliver revet i stykker.
Med venlig hilsen Søs

Offline Loppe

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 1 804
  • Opdrætter Retrievere www.waterloodogs.dk
Sv: Brød der ikke smuldrer
« Svar #5 Dato: 24 August , 2010, 15:00 »
Jeg rører også altid ud i hovedet, jeg kan godt lide hele korn, men har nog ikke den helt store tålmodighet, da jeg ikke elter og hever nog tror jeg...

dvs jeg elter det godt inden det hever, men ikke godt nog når jeg skal rulle brødene ud....
Mvh Yngvild 


1.3 Gul Plymouth Rock
1.3 Maracuaner
0.1 Blå Australorps
0.2 Sort Australorps
0.2.Sølvhalset Maran
1.3 Lys Sussex
1.1 Hvid gås
div høner
1.3 and

Verdens dejligste Mand og to deiligste piger

Offline Janne G. J.

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 47
Sv: Brød der ikke smuldrer
« Svar #6 Dato: 24 August , 2010, 15:47 »
Hvad er det for noget brød du bager? Hvis det er rugbrød og du bruger mange kerner kan det være væske du mangler. Jeg bager rugbrød med mange kerner og uden hvedemel men med fuldkornshvedemel og jeg putter altid lidt ekstra væske i. Det kan også gælde hvedebrød med kerner for de suger altså meget væske.
Mvh. Janne
pt. ejer af
0,1 sort Orpington
1,0 rød Orpington
1,3 sort Kæmpe Jersey
1,3 Maran
1,2 Sussex
1,2 gæs
0,6 moskusænder
1,0 hund
4,1 katte
2,3,4 Dværg geder
2,2 gammel landrace grise
1 pige på 6 år og en dejlig tålmodig mand

Offline Loppe

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 1 804
  • Opdrætter Retrievere www.waterloodogs.dk
Sv: Brød der ikke smuldrer
« Svar #7 Dato: 24 August , 2010, 17:11 »
Jeg bare blander sammen det jeg finder for godt :) brugte meget hvidt vhedemel idag, da det jo binder bedre.....men....
Mvh Yngvild 


1.3 Gul Plymouth Rock
1.3 Maracuaner
0.1 Blå Australorps
0.2 Sort Australorps
0.2.Sølvhalset Maran
1.3 Lys Sussex
1.1 Hvid gås
div høner
1.3 and

Verdens dejligste Mand og to deiligste piger

Offline -Julie-

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 1 034
  • "Mor... er ALLE mennesker lavet af træ?"
    • Min hobbyblog: Juhulies
Sv: Brød der ikke smuldrer
« Svar #8 Dato: 24 August , 2010, 17:18 »
mit grahamsbrød smuldrer altid forfærdeligt. Kun overgået af müslibarer. Men hvis du alligevel bager uden opskrift, så prøv at rive en squash eller græskar og put i dejen, rugbrød skal altid være temmelig vådt og lad det så gerne stå og trække, så melet har mulighed for at suge væske til sig - ellers klistrer det ikke så meget. Groft mel skal trække længere tid, fordi det stadig til dels er pakket ind i hård kerne. Gav det mening? Jeg haaader at bage rugbrød, men skal bage et med græskar i aften. Igår blev det i stedet til bananbrød og müslibarer, kempefine madpakker!  /o
Mange hilsner fra

Julie

http://odsherredfjerkraeklub.blogspot.com

Hollandske Dværge, guldhalsede 
Ja, jeg udstiller.

Offline Loppe

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 1 804
  • Opdrætter Retrievere www.waterloodogs.dk
Sv: Brød der ikke smuldrer
« Svar #9 Dato: 24 August , 2010, 18:20 »
Jeg puttet et æg i deigen, men som sagt så kan det hende at det ikke blev hævet og æltet nog...
Mvh Yngvild 


1.3 Gul Plymouth Rock
1.3 Maracuaner
0.1 Blå Australorps
0.2 Sort Australorps
0.2.Sølvhalset Maran
1.3 Lys Sussex
1.1 Hvid gås
div høner
1.3 and

Verdens dejligste Mand og to deiligste piger

Offline Bjørn Nielsen.

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 1 515
Sv: Brød der ikke smuldrer
« Svar #10 Dato: 24 August , 2010, 18:52 »
Verdens bedste brød skal slet ikke æltes  8)

http://www.kvalimad.dk/opskrifter/verdens-bedste-broed

Offline Marianne M.

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 3 514
Sv: Brød der ikke smuldrer
« Svar #11 Dato: 24 August , 2010, 22:08 »
Bjørn, jeg har prøvet at bage det brød, og det bliver jo fint og er nemt - men synes ikke det smager af noget... Har du ikke et tip eller to for at få det til at smage af lidt mere end vand og mel? Tør næsten vædde med, at du har eksperimenteret lidt...  :D
Mvh Marianne

Offline Bjørn Nielsen.

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 1 515
Sv: Brød der ikke smuldrer
« Svar #12 Dato: 24 August , 2010, 22:19 »
Er der kommet nok salt i dejen... Ellers kan et par skiver røget laks og et par asparges oven på gøre meget ved smagen  :P

Offline Marianne M.

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 3 514
Sv: Brød der ikke smuldrer
« Svar #13 Dato: 24 August , 2010, 22:25 »
Ha, ja det gør underværker ved ethvert brød, det har du ret i  /o ;D
Mvh Marianne

Offline -Julie-

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 1 034
  • "Mor... er ALLE mennesker lavet af træ?"
    • Min hobbyblog: Juhulies
Sv: Brød der ikke smuldrer
« Svar #14 Dato: 25 August , 2010, 06:59 »
her er en god side med hjælp til brød-for-os-der-altid-improviserer-væk-fra-opskriften:

http://www.morten.munchow.net/forum/viewtopic.php?t=36

Hvis jeg sætter friskbagt brød på bordet ELSKER jeg simpelthen at riste solsikkekerner på panden (evt. i honning, ellers bare tørt) og blande i. Jeg tilsætter også gerne olivenolie og pensler ligeledes med det, så der bliver en sprød og lækker skorpe.

Jeg kan iøvrigt varmt anbefale bogen "brød med smag" - men altså kun til dem, der alligevel bruger opskrifter, ellers er det bare noget mere, der kan stå og fylde - og som ikke må brændes af  ;)

Jeg kan smide en opskrift fra bogen eller 4 på senere, hvis der er stemning  :)
Mange hilsner fra

Julie

http://odsherredfjerkraeklub.blogspot.com

Hollandske Dværge, guldhalsede 
Ja, jeg udstiller.