Jeg googlede lige : Havre indhold. Det giver grund til at mene, at havre er et udmærket fødemiddel, især med hensyn til protein, men også mineraler.
Man snitter ikke foderet for hønsenes skyld; de har det fint med større stykker, som de kan fordrive tiden med, men det er surt at feje op efter dem, og hvis man mener, at kålstokken også skal spises, er man nødt til at gøre den "næbvenlig". Det gider jeg som regel ikke om sommeren, hvor de kan vælte sig i mere grønt, end de orker at æde (og det er ok at fjerne kålstokkene, som ikke skal ligge og flyde), men om vinteren, hvor resurserne er mere sparsomme, bliver også grøntfoderet snittet. Også for at krydderurterne kan indgå som en naturlig del. Så bliver der spist op, så der ikke ligger ulækre rester.
Grønt er hos os ikke = blødfoder. Blødfoderet kan iblandes grønt, som oftest kogte grønsager eller blendede løg og hvidløg som i hønseguf. Det serveres i skåle indendørs og bliver spist i løbet af meget kort tid. Grønt (om vinteren) er rå snittede eller revne grønsager og evt. græs og "ukrudt", som gives i den indhegnede hønsegård, og der er ingen rester, som kan ligge og blive ulækre. og dårlige.