Jeg aner et tilfælde af sur kro (som Helle vist også var efter uden at sige det helt så tydeligt

).
Høns gylper normalt ikke værdifuldt foder op. At gylpe tager jeg for et sygdomstegn for en høne.
I begge tilfælde gik den for sig selv eller stod stille i et hjørne sådan lidt trykket sammen, ikke oprejst hals/opmærksom som den normalt er.
Beskrivelsen her tyder også på at der er et eller andet galt.
At der er gået 10 dage mellem de to tilfælde af opgylpning af mad kunne indikere at der kun er delvist blokeret fro kroen og videre ned i maven. Det forklarer, måske, også hvorfor hønen stadig er i live.
At den liver op efter at have gylpet virker logisk nok. Den mad der ophobes i kroen og ikke kan komme videre ned i systemet, står og gærer, deraf begrebet sur kro. Så hvis det lykkes den at gylpe en stor del af kroens gærede indhold op, synes det naturligt nok at den kvikker op for en tid. Men problemet er ikke løst medmindre det som sidder og blokerer i kroen og forhindrer føden i at komme videre ned i fordøjelsessystemet kommer med op, eller evt ned.
Tjek dens kro, og giv den massage på kroen. Gerne fra den nederste del af kroen og opefter. I enkelte tilfælde lykkes det at redde høns med sur kro.
Held og lykke med det.