Velkommen til Thomas.
Når man både vil have æg og kød, så er det godt at have 2 slags høns, det ene udelukker ikke det andet, de bedste æglæggere kan også spises, og de store kødhøns kan da også lægge æg.
Til at spise kan du have Orpington, sussex, brahma, maran, faverolles, kochin, australop, kæmpe jersey, barnevelder, alle fylder godt i gryden, kan ruge og går roligt omkring i haven pga. størrelsen er de ikke flyvende.
Til æglægning kan du have, landhøns, new hampshire, svenske blomsterhøns, og en del andre, jeg ikke lige kan komme i tanke om.
For begge, bør du holde dig fra industrihybrider som, Isa brown, Isa waren, lohman, oa, det er forholdsvis små høns der lægger kæmpeæg, og slider sig op, mens de ikke er ret begejstrede for andre end sig selv (dette kan altid diskuteres for der er naturligvis og så gode historier om dem) de er ikke værd at spise efter endt tjeneste.
Kødhøns som plymouth rock kan ikke gå på deres ben ret længe, da de æder sig så store at benene ikke kan bære, det er kedeligt at se på.
Begge industriarter kan ikke bruges til avl, da de i forvejen er hybrider, og ikke vil give samme slags som de selv.
Håber det hjælper lidt... du kan finde billeder af mange af racerne her, men det er måske nemmere at billede google dem...
god fornøjelse med valget.