Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns america.png

Nyeste

Forfatter Emne: Langtidsstegning af flæskesteg!  (Læst 1146 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline Thomas Poulsen

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 304
Langtidsstegning af flæskesteg!
« Dato: 29 Januar , 2011, 10:13 »
Nogen der kan hjælpe med en opskrift på flæskestegen, eventuelt også en god sovs?

JEg har inviteret familien på mad i aften, de tror ikke jeg kan finde ud af det ;)

Og jeg vil ikke have hjælp af min kommende kone ;) /o

Offline Henriette Hall

  • Bruger
  • Indlæg: 3 903
    • fruen-af-ruevej.blogspot.com
Sv: Langtidsstegning af flæskesteg!
« Svar #1 Dato: 29 Januar , 2011, 10:39 »
Det vigtigste for at få sprød svær er at du går efter med kniven og sikrer dig at sværen er skåret helt igennem over det hele, men ikke ned i kødet.
Hvis du vil langtidsstege, så gnub godt med salt ned mellem sværene, læg stegen på en rist over et fad/bradepande og fyld bradepanden godt op med løg, gulerødder, selleri m.m. og noget vand. Det der dryppe ned og blander sig med væsken sies senere til en sovs der kan jævnes efter behag. Så kan stegen laves ved svag varme, som giver en dejlig saftig steg. 140 grader det meste af eftermiddagen. Hvis sværen ikke er blevet sprød når du nærmer dig spisetid, så skruer du bare op for varmen eller giver den lidt tid under grillen.
www.fruen-af-ruevej.blogspot.com
Barneveldere. Stor sort dobbeltsømmet
1,9 New Hampshire. Store.
1 Dansk Landhøne. Stor.
2 røde kastrerede hankatte, en sort og hvid hittemis , 2 sønner og lejlighedsvis 1 sømand/ægtemand. ;)

Offline bullstar

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 665
  • En rigtig hønsefreak
    • www.englefund.dk
Sv: Langtidsstegning af flæskesteg!
« Svar #2 Dato: 29 Januar , 2011, 12:02 »
Kanon-hammergod-fantastisk langtidsstegt flæskesteg

– og jeg mener laaaaaaaangtidsstegt! Det tager omkring 3 timer – måske endda lidt mere... Men det er dét værd! Og saucen!!! Den er bare god!


1,2-1,5 kg svinekam uden ben
1-1,5 spsk groft salt
3-4 laurbærblade
2 gulerødder
1 løg
evt. en håndfuld vindruer (giver rigtig god smag til saucen)
Evt. nogle rosmarinkviste

Rids sværen helt ned til kødet med 1/2 cm's mellemrum – men undgå at ridse i selv kødet. Har slagteren ridset kødet, skal det gås efter. Nogle gange er ridsningen ikke dyb nok – især ikke i siderne. Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene. Stik laurbærblade ned mellem sværene eller læg dem under kødet.

Læg stegen på en rist (eller en stegholder) i bradepanden, så sværen ligger så lige som muligt. Læg evt. sammenkrøllet stanniol eller et stykke skrællet kartoffel under stegen for at få sværen til at ligge helt vandret. Hæld 1/2 l vand i bradepanden sammen med løg skåret i både, gulerødder skåret i grove stykker og halverede vindruer. Det er ikke så vigtigt, om det "ser pænt ud" – det skal bare give smag til skysaucen. Sæt stegen midt i en kold ovn. Tænd ovnen på ca. 130 grader. Når centrumtemperaturen er 50 grader (måles med stegetermometer), skrues ovnen op på 250 grader, indtil centrumtemperaturen er 65-68 grader. Hold øje med at sværen ikke bliver for mørk.

Når stegen er taget ud af ovnen, pakkes den ind i stanniol for at stå og trække lidt (ca. 20 min.). VIGTIGT!!! Pak ikke stanniol over sværene! Så kan de godt blive bløde...


Saucen
Ca. 1/4 l fløde
Ribsgelé (eller en smule sukker, hvis du ikke har ribsgelé)
Salt, peber
Maizena (eller anden saucejævner)
Kulør

Skyen fra bradepanden sies over i en kasserolle og koges let op. Tilsæt fløde lidt efter lidt – prøv dig frem. Smag til med ribsgelé (eller sukker), salt og peber. Jævnes med maizena rørt op med kold mælk eller vand. Tilsæt kulør.
Lærke Lorentzen
Ejer af Orpington i stor....
Opdrætter teddy kaniner og engelske undulater...

Se min hjemmeside:)

Offline Thomas Poulsen

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 304
Sv: Langtidsstegning af flæskesteg!
« Svar #3 Dato: 29 Januar , 2011, 13:36 »
Henriette, hvordan laver du så sovsen :O)

Offline Thomas Poulsen

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 304
Sv: Langtidsstegning af flæskesteg!
« Svar #4 Dato: 29 Januar , 2011, 13:36 »
den skal vel egentlig ind nu i ovnen, hvis det er det meste af eftermiddagen ?

Offline Henriette Hall

  • Bruger
  • Indlæg: 3 903
    • fruen-af-ruevej.blogspot.com
Sv: Langtidsstegning af flæskesteg!
« Svar #5 Dato: 29 Januar , 2011, 15:05 »
Har været i bazaren i  Odense for at handle grøntsager, så derfor er jeg først tilbage på min pind nu.
Jeg putter godt med grønt og krydderier ned i vandet. Når dyret skal brunes til sidst tager jeg og sier vandet over i en gryde. Smager til med lidt rødvin, ribsgele eller hvad man nu kan lide. Herefter kan man evt. tilsætte fløde og så jævne med vand/mælk og maizena. Hvis der ikke kommer nok smag ud af stegevandet, så putter jeg en smule bouillonpulver i. Jeg har noget supergodt noget der hedder Herbamare. Jeg håber du har nået at smide dyret i ovnen nu.
www.fruen-af-ruevej.blogspot.com
Barneveldere. Stor sort dobbeltsømmet
1,9 New Hampshire. Store.
1 Dansk Landhøne. Stor.
2 røde kastrerede hankatte, en sort og hvid hittemis , 2 sønner og lejlighedsvis 1 sømand/ægtemand. ;)

Offline Thomas Poulsen

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 304
Sv: Langtidsstegning af flæskesteg!
« Svar #6 Dato: 29 Januar , 2011, 15:26 »
den er i ovnen ;) skal jeg hælde lidt vand over sværet en gang i timen ?

Offline Henriette Hall

  • Bruger
  • Indlæg: 3 903
    • fruen-af-ruevej.blogspot.com
Sv: Langtidsstegning af flæskesteg!
« Svar #7 Dato: 29 Januar , 2011, 15:51 »
Det gør jeg aldrig. Held og lykke med stegen. Jeg er gået mere og mere over til langtidsstegning af kød der skal være gennemstegt. Det bliver meget mere mørt og saftigt på den måde.
www.fruen-af-ruevej.blogspot.com
Barneveldere. Stor sort dobbeltsømmet
1,9 New Hampshire. Store.
1 Dansk Landhøne. Stor.
2 røde kastrerede hankatte, en sort og hvid hittemis , 2 sønner og lejlighedsvis 1 sømand/ægtemand. ;)

Offline Thomas Poulsen

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 304
Sv: Langtidsstegning af flæskesteg!
« Svar #8 Dato: 29 Januar , 2011, 16:20 »
ok, mange tak for hjælpen :)

Offline Tanja Pedersen

  • Global Moderator
  • Indlæg: 5 956
  • Æg fra racehøns blev lovlige at sælge
    • Æg fra racehøns skal være lovlige at sælge
Sv: Langtidsstegning af flæskesteg!
« Svar #9 Dato: 29 Januar , 2011, 16:26 »
Kanon-hammergod-fantastisk langtidsstegt flæskesteg

– og jeg mener laaaaaaaangtidsstegt! Det tager omkring 3 timer – måske endda lidt mere... Men det er dét værd! Og saucen!!! Den er bare god!

Tak for opskriften, den vil jeg helt sikkert prøve at lave. (Jeg har heller ikke lavet flæskesteg før, for manden er kok og kan den slags, men jeg vil godt selv kunne stege en steg ;)).
Venlig hilsen Tanja
"My desire to be myself is greater than my need to fit in"