Indtil i dag, var jeg overbevist om at alle æg smager ens - altså, bortset fra at friske bare smager bedre end gamle.
Tidligere var jeg vant til økologiske købeæg. I efteråret gik jeg så over til mine egne æg fra industrihybrider. I dag har jeg så fået to spejlæg fra mine nye dværg Wayndotter. Og de smagte bare SÅ godt - vel nærmest meget intenst i smagen.
Nu har wayndotterne kun spist hos mig i 2½ døgn, så ægget er vel delvist produceret på den "gamle kost".
Hos mig får de økologisk fuldfoder, suppleret med grønt og bygkorn - som de er blevet forkælet meget med de sidste dage. Jeg ved ikke hvad deres gamle foder er (men kunne muligvis finde ud af det). Jeg kan forestille mig at det er en hjemmelavet blanding af forskellige korn.
Men smager æg forskelligt, ud fra hvilken race der har lagt dem?
Eller giver forskellig kost forskellig smag?
(eller har jeg bare været smagssensitiv i den positive retning)