Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
america.png Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns

Nyeste

Forfatter Emne: Brød der smuldrer...grrr  (Læst 1594 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

karina dj

  • Gæst
Sv: Brød der smuldrer...grrr
« Svar #15 Dato: 01 April , 2011, 23:37 »
Ja de er osse gode...men tørre dagen efter  ;)

Offline Lone Knap

  • Bruger
  • Indlæg: 429
Sv: Brød der smuldrer...grrr
« Svar #16 Dato: 01 April , 2011, 23:57 »
Et godt brød laves uden æg og mælk. SORRY *GG* Lidt gær masser af lunkent vand, ikke over ½ kerner i forhold til mel, og så er det godt at bruge proteinholdigt mel. Aldi har noget rimelig godt, som heller ikke er dyrt.
Mælk og æg gør brødet tungere.

Offline Tina Taomina

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 440
Sv: Brød der smuldrer...grrr
« Svar #17 Dato: 02 April , 2011, 00:22 »
Jeg bager boller hver eller hver anden morgen. Det skal smage godt men være nemt så derfor:

inden jeg går i seng bruger jeg 10 min

lunkent vand smulder 1/2 pk gær i og rør rundt

en god skvat kærnemælk, eller resten af noget yoghurt eller ymer eller hvad jeg lige vil af med (gemmer sågar evt rester fra morgnen af havregrøden i kommer i dejen)

hertil en skvat olie

hvis der ønskes at brødet hæver lidt mere kan der tilsættes et skvat honning eller sukker, for det lever gæren godt af.

I med et havregryn eller mysli sesam hirse solsikke birkes, hvad som helst og i tilfældig mængde

Røre, røre med ske (har ikke tid eller lyst til dagligt at stå og ælte og få beskidte fingre)

i mel noget hvedemel og lidt groft saltså dejen samler sig. Dette er det eneste vigtige tidspunkt. Det kræver et par prøver for kunsten er IKKE for meget mel. Det er melet der fårcbrødet til at smuldre. Der skal kun lige mel i, så dejen kan sætte på plade med 2 skeer uden den falder sammen til en stor pandekage. Knald med skeer ni store boller på pladen.
På med et viskestykke og ind med hele pladen i køleskabet.  Godnat

jeg står op kl 6.00 - tripper i søvne ud og tænder ovnen(varmluft) på 180 i med pladen og går i seng igen indtil der er den rigtige duft- der ved jeg at nu skal hele familien op og bollerne er færdige. Ca. 40 - 45 min.

Fordele: hurtigt, sundt, meget velsmagende, ingen beskidte fingre. Har kun rørt gæren.
Ulemper: svært afhængighedsskabende. Der går lige nogen gange før man lige rammer den sammensætning som er rigtig god.

Prøv - det kan ikke gå galt. Hvis de ikke bliver perfekte idag, gør  du det anderledes i morgen.
« Senest Redigeret: 02 April , 2011, 00:25 Fra Tina Mathiasen »
Knus fra Tina med
0,1 Stor hvid silke
0,1 Blå orpington
0,1 Blå silke
0,1 Maran
0,1 Sort orpington
0,1 Blå Austraulorp
0,1 Amrock
4,1 Børn
1,0 Ægtefælle

Offline John Mejland

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 747
Sv: Brød der smuldrer...grrr
« Svar #18 Dato: 02 April , 2011, 06:29 »
Og hønsene elsker det der går galt :D
Mvh.
John

0,2 gule orpington, 1,2,14 sort,
Bob White vagtler i hvid og lemmon
skælvagtel,
1,1 Blåpandet amazone
Kanarier, bæltefinker, diamantfinker mm.
0,1 Labrador.
www.rogges.dk (forum for voliere og burfugle)

Offline Loppe

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 1 804
  • Opdrætter Retrievere www.waterloodogs.dk
Sv: Brød der smuldrer...grrr
« Svar #19 Dato: 02 April , 2011, 20:00 »
Og hønsene elsker det der går galt :D

JA John det gør de!!!
Mvh Yngvild 


1.3 Gul Plymouth Rock
1.3 Maracuaner
0.1 Blå Australorps
0.2 Sort Australorps
0.2.Sølvhalset Maran
1.3 Lys Sussex
1.1 Hvid gås
div høner
1.3 and

Verdens dejligste Mand og to deiligste piger