Vi har bier "til husbehov". Hvis folk insisterer, kan de købe et GLAS (ikke plastik) med 480-500 gram honning for 25 kroner. Og det giver skam dundrende underskud, vil jeg lige fortælle
. Det er muligt/sandsynligt at erhvervsmæssig biavl kan gøre det meget billigere så der alligevel er noget indtjening. Ligesom med forskellen på vores hønsefoderpriser og industriens......
Og så er honning altså forskellig, afhængig af årstid og lokalitet, ja selv de enkelte bifamilier, der kan have foretrukne planter, der besøges mere end hvad nabofamilien gør. Og det er jo lige netop det, der gør det til et naturprodukt og spændende at smage på. Den honning, der importeres fra udlandet, er ofte sukkervand fra store tankanlæg, der har vendt en gang i en bi-mave..... Deraf prisen. Hvis bierne kun skal flyve tyve meter for at få fyldt mavsen, kan de producere enorme mængder - men det smager kun af sukker og bi-mave
.
Her nyder vi f.eks. forårets honning lavet på kirsebærblomster og lidt hvidtjørneblomster - velduftende med et lille skarpt anstrøg. Perfekt til friske, danske jordbær! Og så er der den mørke, kandisagtige mælkebøttehonning blandet med lucerneblomst. Lækker til skimmeloste. Osv. Forrige år var der syv tavler i den ene familie med en lys, citronduftende honning med lidt bergamottesmag. Den ville vi gerne have mere af (åh, pandekager
) men vi aner ikke, hvor de havde fundet den nektar. Spændende hobby!