Jeg vil lige byde ind med mine tanker om det her.
Vidste i at flamingoer fra naturens side er hvide?
Det er rigtigt. Helt krid hvide.
Men de spiser nogle små krebsdyr, en slags rejelignende vandloppe vist nok, som fra naturens side er gennemsigtig ligesom glas.
Men de lopper spiser nogle koraller som indeholder farvepigmenter der gør at vandlopperne bliver lidt rødlige i det. Og når flamingoen spiser de der små lopper, så aflejres farven i kroppen og bliver brugt som byggesten i fjerene og huden og så videre.
Derfor tilsætter man farve til flamingoerne i zoo´s mad. For hvem vil tro på det er en flamingo når den er hvid? Så ligner det vel en stork med underligt næb!
Men tilbage til det med æggene.
Uden at vide det fra et videnskabeligt " nu har jeg målt på tusinder af æg fra høns der kun får lyst franskbrød og på tusinder af æg fra høns der får knust kul og rug" eksperiment, så giver det vel meget godt mening at skallens farve skifter med foderet.
Det gør blommens farve og dens indhold af vitaminer og mikromineraler, og det er jeg sikker på at hvidens sammensætning også gør. Jeg syntes i hvertfald at vore egne æg har mere sej hvide end dem vi køber.
Så hvorfor ikke skallens sammensætning? Hvorfor skulle den af alle ting, kun afhænge af gener. Vi ved at hvis vores høns ikke får nok kalk, anvender de først deres egne knogler til at danne skallen. Derefter ligger de vindæg. For tilsidst at stoppe med at ligge æg. Vi ved med andre ord at foderet har stor indvirkning på skallen allerede.
SÅ jeg vil melde mig under fanerne hos dem der mener foderet kan have indvirkning på farven af skallen.

Bare mine tanker lidt i midnat. Sov godt alle sammen, og må ræven gå jeres gård forbi.