Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
Hønsekalender america.png Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns

Nyeste

Velkommen

Danmarks største Internetportal om fjerkræ

Dansk Fjerkræ Forum er stedet for alle der holder fjerkræ som hobby.

Det er fuldstændig gratis at være med, og vi bestræber os på at samle de ca. 80.000 familier i Danmark, der holder hobby og hyggefjerkræ, og skabe et netværk via internettet alle fjerkræfolk i Danmark kan samles om.


Sider: [1] 2 3 ... 40
Den anerkendte danske forsker og ph.d. i fjerkræfysiogmi, Poul Try fra Videncenter for Sundhed og Fødevarer (Vifsof) har måske løsningen på et af den tredje verdens store problemer, nemlig malaria.


Poul Try er i gang med et pilotprojekt sammen med den erfarne opdrætter L. Estat på Lolland med at fremavle fodbefjerede dværghøns med vandafvisende fjer på benene. Inspirationen kommer fra insekterne fra familien Gerridae, som også er kendt under navnet “Skøjteløbere”, der udnytter vandets overfladespænding sammen med små hår på benene til at undgå at bryde igennem vandets overflade.

Poul Try er lige nu ved at arbejde med overføre de vandafvisende egenskaber fra fjer på svømmefugle som ænder og gæs til hønsefugle. Målet er at med disse vandafvisende fjer på hønseracer som eksempelvis fodbefjerede dværge, skal hønsene kunne gå ovenpå vandet og jagte malariamyg. Fjerene på fødderne af hønsene vil have samme funktion som hårene på Gerridaes (skøjteløbere) og sørge for at hønsene kan gå på vandet.


 

By Webrunner - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=10424206

Høns er mange steder i verden i dag b...

Læs mere

1 kommentar
Vi går ikke ud før det bliver tørvejr og solskin. Vi gør det ikke!!!Foto: Marlene B.

1 kommentar
Flotte æg til udstillingFoto: Egon Jensen
0 kommentarer
Dansk Fjerkræ Forum ønsker alle en god jul og et godt nytår

0 kommentarer
For selvom der er forskel på os to, så er vi gode venner kan du tro!Foto: Tanja Pedersen
2 kommentarer
Sider: [1] 2 3 ... 40