Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
america.png Hønsekalender Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns

Nyeste

Forfatter Emne: alternativ løsning til andesteg søges!  (Læst 13372 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline Finn Jensen

  • Fjerkræ Forum er bedst
  • Administrator
  • Indlæg: 7 837
    • Dansk Fjerkræ Forum
Sv: alternativ løsning til andesteg søges!
« Svar #15 Dato: 09 November , 2010, 16:58 »
Her er en sukker-saltet and
sukkersaltet and
"Først ignorerer de dig, så griner de af dig, så bekæmper de dig og så vinder du."
― Mahatma Gandhi

Offline Tanja Pedersen

  • Global Moderator
  • Indlæg: 5 920
  • Æg fra racehøns blev lovlige at sælge
    • Æg fra racehøns skal være lovlige at sælge
Sv: alternativ løsning til andesteg søges!
« Svar #16 Dato: 09 November , 2010, 17:38 »
Helstegt and (jeg spurgte lige manden som er kok ;)) som er rigtig nem:

Gnid anden med blødt smør, drys med kanelsukker (!) og brun den i en stor gryde, indtil sukkeret karameliserer. Ikke for høj varme. Steg anden færdig i en stegeso i ovnen ved en temperatur der ikke er over 170'C. Lad anden hvile med brystet nedad i min. 20 minutter inden den parteres, og server den med kartofler og en æblekompot (æbler, løg, æblecider).

Confit de canard! :D Det er godt nok ikke hel andesteg, og det tager tid at lave, men så har man også nem mad til resten af året! Konfiterede andelår, syltet og henkogt i eget fedt. Sådan et glas kan holde sig i månedsvis køleskabet, og så har man nem mad. Ud over det smager det fantastisk!!! Lav en 8-10 glas eller mere på en gang.

Her er en opskrift: http://bergholt.net/gastronomi/confit-de-canard/
Og lidt om henkogning her: http://www.dr.dk/DR2/camillaplum/Mad_der_holder/Udsendelser/udsendelser_2009/diverse_artikler/20090715134342.htm

Venlig hilsen Tanja
"My desire to be myself is greater than my need to fit in"

Offline mortends

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 1 427
  • Nu med billede af mig selv...
Sv: alternativ løsning til andesteg søges!
« Svar #17 Dato: 09 November , 2010, 20:48 »
Citér
Helstegt and (jeg spurgte lige manden som er kok ) som er rigtig nem:

Gnid anden med blødt smør, drys med kanelsukker (!) og brun den i en stor gryde, indtil sukkeret karameliserer. Ikke for høj varme. Steg anden færdig i en stegeso i ovnen ved en temperatur der ikke er over 170'C. Lad anden hvile med brystet nedad i min. 20 minutter inden den parteres, og server den med kartofler og en æblekompot (æbler, løg, æblecider).

WAUW! den skal prøves! helt klart!    /o
« Senest Redigeret: 09 November , 2010, 22:20 Fra mortends »
Mvh. Morten

"Besætningen": Har solgt gården og er flyttet til byen - så ingen fjer pt.

GKV

  • Gæst
Sv: alternativ løsning til andesteg søges!
« Svar #18 Dato: 09 November , 2010, 22:01 »
Uhm, lige pludselig har jeg ikke flere ænder end jeg selv kan bruge ;D ;D

Med hensyn til henkogning.

Jeg husker fra min barndom, når jeg på besøg på landet. Der fik vi henkogt leverpostej, det var bare godt.Sådan en opskrift kunne jeg godt bruge, især med kyllingelever.

VH Gunni.