Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns america.png

Nyeste

Forfatter Emne: Araucanere og deres gener  (Læst 57381 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

GKV

  • Gæst
Sv: Araucanere og deres gener
« Svar #120 Dato: 01 August , 2009, 00:09 »
Har i set disse billeder fra feathersite ?

http://www.feathersite.com/Poultry/CGP/Rapa/BRKRapanui.html

Der er også en pdf fil som åske har lidt info, jeg har dog ikke læst så meget af det, men der er da billeder i linket af Colloncas som jo er noget af forfædrene til Araucana ikke ?Jeg fik læst pdf filen og den var meget interessant, det andet havde jeg skimmet for et stykke tid siden Jeg er ret forfalden til at komme ud i krogene og dermed også lidt på afveje og synes det er så fedt når man kan få lov til at læse lidt om de forskninger der foretages.

Altså der var høns i Chile inden Columbus opdagede Amerika. Med de sidste omskrivninger i opfattelsen om befolkningen af indianere i sydamerika, ja så har man jo ført dem, den modsatte vej end hidtil antaget. Altså de kommer fra Polynesien ( hvorfor kommer jeg lige til at tænke på John Mogensen og hans sang om mennesker der bliver spist i polynesien ;D) sammen med deres høns!!! Så da europæerne kom til Amerika, var der allerede høns derovre og havde været det længe.

Her er et kortfattet udsnit af pdfén

http://www.usatoday.com/tech/science/discoveries/2007-06-04-chickens-pre-columbus_N.htm

Måske er det ikke relevant for de dyr vi taler om i dag, jeg synes blot det er så interessant at læse at der stadigvæk flyder blod af de dyr i vore Araucanere.

VH Gunni.