Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
Hønsekalender america.png Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns

Nyeste

Forfatter Emne: Hvor langt skal der være fra siddepind og op til et uisoleret loft?  (Læst 987 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline Tine Lind

 • Passiv bruger
 • Indlæg: 9
Vi er godt i gang med projekt "Vores første høns" (vi kan næsten ikke vente, men det skal jo gøres ordentligt!), og vi har nu færdiggjort volieren, som er sikret med fliser nedad og udad samt volierenet gravet godt ned som foreskrevet :-) Vi har haft STOR glæde af alle de spændende indlæg her på siden, og det vil vi starte med at sige tusind tak for :-)!
Nu skal vi i gang med at bygge selve hønsehuset og har i den forbindelse et spørgsmål:
Vi forstår, at høns sagtens kan tåle kulde, men på ingen måde træk. Vi er nu forvirrede, da vi har læst, at hvis der er mindre end 125 cm. fra siddepind til tag, burde man isolere loftet, da hønsene ellers kan fryse om kammen. Selvfølgelig vil vi lave noget udluftning oppe under taget, så der ikke bliver for fugtigt i hønsehuset, når lemmen er lukket om natten, men det er jo udluftning og ikke træk. Kan de (planen er sorte og/eller tværstribede skovhøns) godt tåle at sidde måske 60 cm. fra taget, eller vil det være nødvendigt at isolere taget?
Spørgsmålet er vel egentlig, hvor højt I vil mene, at der skal være til et uisoleret loft :-)?

Offline Hans-Kurt

 • Bruger
 • Indlæg: 1 544
Det er dejligt for Jer, at der snart skal høns i familien. Jeg har ikke kendskab til det med afstand til tag og forfrysninger, desværre kan jeg derfor ikke hjælpe Jer.
Men frostskader på især haner med stor kam kan nu også ske ved blot at gå rundt udenfor i hård frost. Kan man ikke lægge en vintermåtte over huset, hvis der bliver hård frost ?? bare en ide.
0,1 Brahma/Barnevelder
0,6 Dværg Barnevelder, sort, sølv dobbeltrandet
0,15 Hellevad
2,0 Knold og Tot (katte)

Medlem af: www.barnevelder.dk

Offline Tine Lind

 • Passiv bruger
 • Indlæg: 9
Hej Hans-Kurt.
Vi har ikke tænkt at skulle have en hane, men det er da en god idé, du kom med! Den vil vi i hvert fald tage til efterretning :-)
Og så håber jeg, at du får en ny og dejlig flok snart. Sikke en historie :-(!!

Offline Ast

 • Bruger
 • Indlæg: 79
 • Enhver ret til et sundt liv, med gode dyr
  • facebook
Der skal være den afstand som høne skal bruge til at hoppe på pinden. Stor høns ca. 35 cm dværghøns ca. 10 cm mindre. Men høns trykker sig samme på pinden for at holde varmen om vinteren om sommeren vil de sprede sig mere i hele huset.
Men glæde jer det er en oplevelse.
Har 0.2 mørke Sussex (bliver til suppehøns), 0.1 Mørklægger (bliver suppehøne snart), 0.2 Maran i Blå/Kobber. 0.0.6 Maran Blå/Kobber hanekyllinger, 0.0.2 Maran Blå/Kobber hønekyllinger, 0.0.3 Maran Sort/Kobber hanekyllinger, 0.0.6 Maran Sort/Kobber hønekyllinger
0.3 Hunde, 1.0 katte. 0.1 Kone og 1.2 børn. 
Medlem af Danmarks Fjerkræavlerforening for Raceavl (WWW.Racefjerkrae.DK), Syd og Vestsjællands Fjerkræklub (http://sydvestsjaellands-fjerkraeklub.dk) og  Maranklub DK (WWW.Maranklub.DK)
Mvh. Anders

Offline Tine Lind

 • Passiv bruger
 • Indlæg: 9
Det gør det en del nemmere  ;D Så skal vi selvfølgelig nok sørge for at tætne godt, så de ikke udsættes for træk. Men vi kan stadig overveje forslaget fra Hans-Kurt.
Tak!

Offline Hans-Kurt

 • Bruger
 • Indlæg: 1 544
Tak for tanken ifm Rævebesøget  :'(
0,1 Brahma/Barnevelder
0,6 Dværg Barnevelder, sort, sølv dobbeltrandet
0,15 Hellevad
2,0 Knold og Tot (katte)

Medlem af: www.barnevelder.dk