Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
Hønsekalender america.png Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns

Nyeste

Forfatter Emne: Hønseregulativ i Halsnæs kommune  (Læst 20829 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline Jesper Janken

 • Passiv bruger
 • Indlæg: 59
Sv: Hønseregulativ i Halsnæs kommune
« Svar #15 Dato: 01 Oktober , 2014, 15:38 »
Bliver efterhånden gladere og gladere for at bo på landet herovre i det mørke Jylland hvor man ikke har de problemer at slås med
Lys Sussex 1.5.13
Grünlægger 0.2
Maran 0.0.10

Offline Tove

 • Bruger
 • Indlæg: 319
Sv: Hønseregulativ i Halsnæs kommune
« Svar #16 Dato: 01 Oktober , 2014, 16:40 »
Er der nogen som har mandagens udgave af Frederiksborg Avis og som kan tage et billede/scanne den og sende til mig?

Jeg har sendt den til dig Finn
Brahma i stor, tværstribede plymouth rock, silker, maran, hollandske dværge, 1 hitte-dværg-høne, faverolles i stor,
2 maine coon, 2 siamesere, 1 tervueren/border collie bl., 1 mand, 2 voksne sønner, 2 svigerdøtre, 2 børnebørn (0,2)

Offline Finn Jensen

 • Fjerkræ Forum er bedst
 • Administrator
 • Indlæg: 7 835
  • Dansk Fjerkræ Forum
Sv: Hønseregulativ i Halsnæs kommune
« Svar #17 Dato: 02 Oktober , 2014, 07:08 »
Nu har jeg læst artiklen og det er da helt klart at det ikke er politikerne der styrer Halsnæs kommune, det er embedsmænd. Formanden for teknisk udvalg siger det selv.

"Jeg ved ikke hvor mange klager der er kommet, men når administrationen konkluderer det og lægger det frem, så tager vi det til efterretning"!

Så basalt set er det en embedsmand der har lavet dette ved skrivebordet og udvalget vedtager dette uden at sætte sig ind i tingene...

Niels Rasmussen fra DFfR er også med på at protestere og det samme er fugleforeningen (LDF)

Erfaringsmæssigt er det meget vigtigt at der er lokal opbakning hvis vi skal igennem med at ændre dette til noget acceptabelt. Så hønseejere (eller fugleejere) i Halsnæs kommune der vil være med til at protestere mod dette, send jeres navn til mig. Der kan/vil også blive brug for nogen som vil stille sig op i pressen. Der har jeg så brug for et telefonnummer også. Primært fra nogen som bor i by-zone eller sommerhusområde, men landzone kan også bruges. Kom frisk
« Senest Redigeret: 02 Oktober , 2014, 07:16 Fra Finn Jensen »
"Først ignorerer de dig, så griner de af dig, så bekæmper de dig og så vinder du."
― Mahatma Gandhi

Offline Finn Jensen

 • Fjerkræ Forum er bedst
 • Administrator
 • Indlæg: 7 835
  • Dansk Fjerkræ Forum
Sv: Hønseregulativ i Halsnæs kommune
« Svar #18 Dato: 02 Oktober , 2014, 18:36 »
Tak til alle der vil være med og har meldt sig. Der er stadig plads til flere hvis flere  i halsnæs vil være med. Der kommer en tilbagemelding i morgen
"Først ignorerer de dig, så griner de af dig, så bekæmper de dig og så vinder du."
― Mahatma Gandhi

Offline Finn Jensen

 • Fjerkræ Forum er bedst
 • Administrator
 • Indlæg: 7 835
  • Dansk Fjerkræ Forum
Sv: Hønseregulativ i Halsnæs kommune
« Svar #19 Dato: 07 Oktober , 2014, 17:39 »
Så er vi ved at være klar til at gå igang. Der er byrådsmøde i Halsnær torsdag aften. Dem som har meldt sig har fået en mail. Skulle der være flere som bor i Halsnæs kommune og vil være med til at protestere, så kan det lige nås endnu at melde sig til.
"Først ignorerer de dig, så griner de af dig, så bekæmper de dig og så vinder du."
― Mahatma Gandhi

Offline Finn Jensen

 • Fjerkræ Forum er bedst
 • Administrator
 • Indlæg: 7 835
  • Dansk Fjerkræ Forum
Sv: Hønseregulativ i Halsnæs kommune
« Svar #20 Dato: 08 Oktober , 2014, 19:38 »
Igår (tirsdag) blev nedenstående sendt til borgmester, udvalgsformand og en fra de 3 andre partier i Halsnæs byråd. Torsdag (i morgen) er der byrådsmøde med regulativet på dagsordenen og vores opfordring er at byrådet sender det tilbage til udvalget for at lave et ORDENTLIGT regulativ.  Indtil nu har der ingen respons været.

Idag har en journalist fra Frederiksborg Amts Avis været hos formanden for Frederikssund Fugleforening, som både har høns og fugle og der kommer en artikel om dette i morgendagens avis. Journalisten har prøvet at få en kommentar fra en i byrådet, men ikke fået det på det tidspunkt.

Jeg har nået at få aktindsigten og helt som forventet er der få klager, lige over 2 om året og slet ikke noget der berettiger til de stramninger der er i det nye regulativ! Faktisk er alt hvad der er klaget over dækket af bekendtgørelsen... (og det gamle regulativ)

De må have for meget tid ved skrivebordet i Teknisk Forvaltning...

Lad os håbe de besinder sig i morgen

Stop regulativet for fugle i Halsnæs

Til Borgmester, udvalgsformand og byråd i Halsnæs kommune

På vegne af Dansk Fjerkræ Forum, Danmarks Fjerkræavlerforening for Raceavl, Landsorganisationen Danske Fugleforeninger, Frederikssund Fugleforening samt hønse- og fugleholdere i Halsnæs kommune vil vi INDTRÆNGENDE anmode jer om at det nye fugleregulativ, som skal behandles på byrådsmødet 9/10, sendes tilbage til Teknisk Udvalg.

Regulativet er lavet helt uden at inddrage borgere eller foreninger i Halsnæs, der har kendskab til at holde høns og fugle. Det er på flere punkter uklart, og selvmodsigende og det vil medføre mere admininistration for forvaltningen. Der indeholder også nogle stramninger, som der må stilles store spørgsmålstegn ved, og den slags regulativer bør ikke trækkes ned over hovedet på borgere uden en ordentlig debat.

Det fremgår af artiklen i Frederiksborg Amts Avis 29/9 at udvalget ikke har kigget nøjere på regulativet og dette bærer regulativet desværre også præg af.

På denne baggrund anmoder vi om at byrådet i Halsnæs kommune stopper op, tænker sig om og beder Teknisk Udvalg lave et regulativ, der tager udgangspunkt i de faktiske forhold, som hønse- og fugleholdere har, og indrager os i dette. Derved kan vi lave et regulativ, der tager hensyn til både fuglene rundt omkring i kommunen, og til fugleholdernes naboer.

Vi har fået aktindsigt i de henvendelser som Halsnæs kommune har fået om fuglehold siden 2010 (knap 5 år). Det drejer sig om 12 sager, altså godt 2 sager om året. I ingen (INGEN) af sagerne ville det nye regulativ have gjort en forskel for at lette sagsbehandlingen, der er nemlig allerede i bekendtgørelse nr. 639 af 13. juni 2012 (og det gamle regulativ) taget højde for disse ting. Et regulativ gør ikke nogen forskel for de få personer, der skaber problemer, men til gengæld generer det en masse ansvarlige dyreejere unødigt. Det nye regulativ indeholder nogle helt uacceptable stramninger og bør derfor sendes tilbage til udvalget, så der i samarbejde med fugle- og fjerkræforeninger kan laves et fornuftigt regulativ der tager udgangspunkt i de faktiske forhold

De henvendelser som Halsnæs kommune har fået på knap 5 år er
2 klager over papegøjer, i begge tilfælde er der ikke lavet målinger men udfra subjektive vurderinger er fugleholdet blevet forbudt. Begge disse sager har medført stor arbejdsindsats fra forvaltningen side

1 klage over støj fra voliere

8 klager over hanegal om morgenen, de fleste er løst uden videre. I et tilfælde nødvendigt med påbud

1 klage over høns fra naboen går på ens grund.

Disse få tilfælde berettiger på ingen måde til at indføre så store stramninger som kun vil gå ud over ansvarlige hønse- og fugleholdere

I det følgende vil vi redegøre mere konkret for, på hvilke punkter, vi mener, at der problemer med regulativet og det derfor bør sendes tilbage til udvalget.

§2 Stk. 3 Hold af påfugle, kalkuner, gæs og ænder (undtaget prydænder) er ikke tilladt i områder nævnt i stk. 1.
Dette var tilladt i det gamle regulativ. Ændringen er meget uheldig og helt grundløs. Eksempelvis bruges moskusænder mange steder til at bekæmpe iberiske skovsnegle (dræbersnegle) og moskusænder er som bekendt helt lydløse. Hvorfor vil Halsnæs kommune forbyde en “grøn” og giftfri bekæmpelse af en invasiv art? Der har INGEN klager været over disse dyr. En helt ubegrundet stramning.

§3 Stk. 1 På en ejendom som nævnt i § 2, stk. 1 må et fuglehold maksimalt bestå af 10 høns og hane eller 2 stk. støjende papegøjer eller støjende fugle.
Først og fremmest er det helt uklart hvad støjende fugle er, og hvem der skal afgøre dette på en objektiv måde? Fremover må forvaltningen forvente at få en del henvendelse om hvad der er en støjende fugl.
Derudover måtte man i det gamle regulativ have ungdyr (kyllinger) forår+sommer. Hvad blev der af dette. Hvorfor er det røget ud (forglemmelse?) Der har IKKE været nogen henvendelser om problemer med ungdyr.

§3 Stk. 2 Fugleholdet skal enten etableres indendørs, eller udendørs med et fuglehus og en
indhegning/voilere, der skal sikre, at fugleholdet ikke kan færdes frit. Undtaget herfor er fritflyvende duer.
I det gamle regulativ var formuleringen at “høns, gæs og ænder m.m. skal holdes på grundejerens ejendom ved indhegning eller anden tilsvarende beskyttelse” Det nye regulativ er en uhørt og uacceptabel stramning, som kan opfattes som et angreb på den private ejendomsret. Efter det nye regulativ må man ikke længere have høns (eller ænder) til at gå frit i ens egen have og bekæmpe skadedyr! Vi forslår, at man bibeholder den gamle formulering, da den er fuldt dækkende. Der har været en sag hvor høns gik ind på naboens grund, men det er jo allerede dækket af det gamle regulativ. En helt ubegrundet stramning
Endvidere er det ikke klart, hvorfor der skal være en voliere/indhegning i et udendørs fuglehold. Må man ikke længere have eksempelvis vagtler i drivhuse i Halsnæs kommune, da der er jo ikke en voliere til disse?

§3 Stk. 3 Hold af store papegøjer og enhver størrelse af fugle der støjer, er kun tilladt i bolig. Det vil sige, at det ikke er tilladt at holde fuglene i skur/garage m.m.
Absolut selvmodsigende i forhold til §3, Stk2 eller skal haner for fremtiden bo inde i boligen? Det giver ingen mening. Bestemmelsen mangler ethvert sagligt grundlag, hvorfor skulle det ikke kunne lade sig gøre at holde papegøjer i en garage eller et skur der er indrettet til det? – og hvad er støjende fugle og hvorfor må de ikke få frisk luft? – det er i strid med alle intentioner om dyrevelfærd.

§3 Stk. 5 Etablering af udendørs fuglehold skal anmeldes til kommunen senest 4 uger før fugleholdet anskaffes.
Miljøstyrelsens bekendtgørelse nr. 639 af 13. juni 2012 om miljøregulering af visse aktiviteter, som resten af regulativet er lavet efter, giver ikke hjemmel til dette! Hvad er forvaltningens intention med denne formulering? og har forvaltningen overvejet hvilken yderligere administration dette vil medføre? Hvad vil kommunen bruge anmeldelsen til? Skal man som fugleholder også fremvise eksamensbevis fra en fagskole for dyrehold? Har Halsnæs Kommune en fagligt funderet person til at bedømme en fugleholders egnethed? Hvem i kommunen har det kendskab til de mange forskellige fugle, der kan indgå i et fuglehold? Vil det sige, at en potentiel fugleholder skal henvende sig til kommunen hver gang vedkommende agter at anskaffe en ny fugl eller ændre i fugleholdets sammensætning? Denne passes bør fjernes - og den fandtes ikke i det tidligere regulativ.

Vi vil opfordre til at Halsnæs kommune træffer objektive vurderinger! Miljøstyrelsen har helt klare retningslinier for støj i sommerhusområder og by-zone indenfor givne tidspunkter. Disse bør selvfølgelig indgå i et regulativ og bør derfor skrives ind. Så undgår man subjektive vurderinger, der kan skabes tvivl om, og det er indlysende at styrelsens retningslinier bør indgå i regulativet

For at Halsnæs kommune kan få et regulativ, der tager hensyn til både hønseholdere, fugleholdere og deres naboer, er det nødvendigt, at byrådet sender dette regulativ tilbage i udvalget, så det kan laves ordentligt.
"Først ignorerer de dig, så griner de af dig, så bekæmper de dig og så vinder du."
― Mahatma Gandhi

Offline Finn Jensen

 • Fjerkræ Forum er bedst
 • Administrator
 • Indlæg: 7 835
  • Dansk Fjerkræ Forum
Sv: Hønseregulativ i Halsnæs kommune
« Svar #21 Dato: 09 Oktober , 2014, 14:47 »
"Først ignorerer de dig, så griner de af dig, så bekæmper de dig og så vinder du."
― Mahatma Gandhi

Offline Vikkelsø

 • Passiv bruger
 • Indlæg: 93
Sv: Hønseregulativ i Halsnæs kommune
« Svar #22 Dato: 09 Oktober , 2014, 17:43 »
Hvor er det godt, at du, Finn, tager disse sager op. Tak for det!

Artiklen i Frederiksborg Amts Avis er i helhed god, men i næstsidste afsnit forsøger journalisten vist at opsummere de forestående regler med denne beskrivelse:

"I det nye regulativ, som byrådet i aften skal tage stilling til, står der, at man som fugleholder højest må have 10 høns og en hane eller to støjende papegøjer."

Herefter er der en udtalelse fra en mand med 100 fugle...hvis ikke jeg selv havde høns og derudover kendte lidt til Halsnæssagen herinde fra, så ville jeg umiddelbart tænke, at regulativet ikke lyder helt tåbeligt (og lige for at undgå misforståelser: jeg har intet imod, at manden har 100 fugle, og jeg mener ikke, at så mange fugle pr. definition er til gene for naboerne).

Artiklen nævner jo slet ikke de mest håbløse og meget subjektive regler, og det er lidt synd.

Jeg håber, at lokalpolitikerne i Halsnæs dropper idéen om at regulere yderligere.
0,6 Maran
0,1 Silke
0,2 Grønlæggere

Offline Ast

 • Bruger
 • Indlæg: 87
 • Enhver ret til et sundt liv, med gode dyr
  • facebook
Sv: Hønseregulativ i Halsnæs kommune
« Svar #23 Dato: 10 Oktober , 2014, 18:54 »
Er der nogle der ved hvordan det går i Halsnæs kommune dagen der på?
Har 1.3 Maran i Blå/Kobber, 1.5 Maran Sort/Kobber,
0.3 Hunde, 1.0 katte. 0.1 Kone og 1.2 børn. 
Medlem af Danmarks Fjerkræavlerforening for Raceavl (WWW.Racefjerkrae.DK), Syd og Vestsjællands Fjerkræklub (http://sydvestsjaellands-fjerkraeklub.dk) og  Maranklub DK (WWW.Maranklub.DK)
Mvh. Anders

Offline Finn Jensen

 • Fjerkræ Forum er bedst
 • Administrator
 • Indlæg: 7 835
  • Dansk Fjerkræ Forum
Sv: Hønseregulativ i Halsnæs kommune
« Svar #24 Dato: 10 Oktober , 2014, 19:00 »
Ja. Det blev besluttet at sende regulativet tilbage til Teknisk Udvalg. Så nu har vil en reel mulighed for at påvirke det.

Hønseholdere og fugleholdere i Halsnæs der vil være med til at have indflydelse og ændre regulativet må stadig gerne melde sig
"Først ignorerer de dig, så griner de af dig, så bekæmper de dig og så vinder du."
― Mahatma Gandhi

Offline Finn Jensen

 • Fjerkræ Forum er bedst
 • Administrator
 • Indlæg: 7 835
  • Dansk Fjerkræ Forum
Sv: Hønseregulativ i Halsnæs kommune
« Svar #25 Dato: 11 Oktober , 2014, 16:57 »
Indslaget fra TV2 Lorry i torsdags
http://www.tv2lorry.dk/arkiv/2014/10/9?video_id=96043

Referat fra Byrådsmødet
http://www.halsnaes.dk/Politik/Dagsordner%20og%20referater/c76df486-abfd-44ea-930d-ad3ef766428a/35207400-344C-4E41-A6B9-0368AB170E61.aspx?agendaid=3de54e3b-b46b-400e-82d6-1245053b922d#section267
Beslutning

Walter G. Christophersen foreslog sagen tilbagesent til behandling i Udvalget for Miljø og Teknik.

Enstemmigt vedtaget.

Indslag fra byrådsmødet her
http://halsnaes.arkena.tv/0014127822321627/byraadsmoede-den-9-oktober-2014-kl-1830
Man kan hoppe til indslaget om regulativet 3:10 inde ved at klikke på punkt 267 ude til højre...
"Først ignorerer de dig, så griner de af dig, så bekæmper de dig og så vinder du."
― Mahatma Gandhi

Offline alrk

 • Passiv bruger
 • Indlæg: 221
Sv: Hønseregulativ i Halsnæs kommune
« Svar #26 Dato: 11 Oktober , 2014, 22:04 »
Du er guld værd Finn. Tak for din store indsats i disse sager, du har ekspertisen og gør en forskel. Der er håb for at opretholde et godt forhold mellem ansvarlige fugleejere og deres naboer når kampen bliver ført sagligt.
0.2 Faverolles
1.1 Orpington
0.1 New Hampshire
0.1 Isa Brown - Pensionist
0.2 kryds Faverolle kok på New Hampshire

Offline Lene Skelmose

 • Bruger
 • Indlæg: 1 186
Sv: Hønseregulativ i Halsnæs kommune
« Svar #27 Dato: 12 Oktober , 2014, 09:16 »
 /o /o /o
Intet tab skal os ramme, som ved rettidig omhu kunne afværges. (A.P.Møller Mærsk)

Australorp - sort stor - plus en Sussex og tre Wyandothøner. 1kat - Prins Felix

Offline Gåsepigen

 • Bruger
 • Indlæg: 575
Sv: Hønseregulativ i Halsnæs kommune
« Svar #28 Dato: 12 Oktober , 2014, 09:17 »
Godt gået!

Så må vi håbe, at forvaltningen kan finde ud af at modtage hjælp til at lave et fornuftigt forslag i stedet.
0.1 yndig lille faster Anna - hvid italiensk gås fra 10. april 2013
1.0 Jensen - grå dansk gås fra 18. juni 2018
2.0 huskat
Mistede gåsen Keld den 8. august 2012. Han hed Keld, og han lagde æg.

Offline Tove

 • Bruger
 • Indlæg: 319
Sv: Hønseregulativ i Halsnæs kommune
« Svar #29 Dato: 12 Oktober , 2014, 10:27 »
Ja. Det blev besluttet at sende regulativet tilbage til Teknisk Udvalg. Så nu har vil en reel mulighed for at påvirke det.

Hønseholdere og fugleholdere i Halsnæs der vil være med til at have indflydelse og ændre regulativet må stadig gerne melde sig
Jeg vil selvfølgelig stadig gerne hjælpe, men har ikke forstand på regulativer
Brahma i stor, tværstribede plymouth rock, silker, maran, hollandske dværge, 1 hitte-dværg-høne, faverolles i stor,
2 maine coon, 2 siamesere, 1 tervueren/border collie bl., 1 mand, 2 voksne sønner, 2 svigerdøtre, 2 børnebørn (0,2)