Mens vi venter på Eva Kjer Hansen. Der lægges i LandbrugsAvisen og Politiken op til et nyt stort projekt med tilskud fra Økologifonden for at kunne opdrætte gourmetkaniner. Men der er allerede småavlere, der idag avler kaniner til slagt, og som blot venter på at bekendtgørelsen om stalddørssalg af fjerkræ og kaniner bliver gennemført. Med den ny bekendtgørelse vil det blive muligt for små kanin- og fjerkræavlere at sælge gourmetvarer til restauranter og lokale forretninger. Noget der efterspørges blandt kunder i større og større skala. Mange småavlere kan allerede i dag levere frisk fjerkræ og kanin til restaurationer, men lovgivningen giver ikke lov til det pt.
Vi fra Dansk Fjerkræ Forum mener ikke, at fokus burde være på et pilotprojekt der kræver støttekroner. Der er allerede veletablerede avlere som er parat til det gå i gang. Det eneste småavlerne venter på, er grønt lys fra fødevareminister Eva Kjer Hansen, som med et pennestrøg kan ændre de nuværende regler, så småavlerne får gode og reelle vilkår.
Spørg forbrugerne; der er stor efterspørgsel på lokale varer, og kødudskæringer fra dyr der har haft et anstændigt liv. Alle forbrugere der ønsker at købe sådanne varer, burde frit kunne købe dem.
Vi ser frem til at fødevareminister Eva Kjer Hansen lever op til fødevareforliget, satser på lokalproduktion, og lytter til forbrugerne samt de små avlere, der alle ønsker bedre fødevarer på det danske marked. Der er ikke brug for noget “projekt” med støttekroner, men at den regelændring der blev foreslået i maj måned bliver gennemført
http://landbrugsavisen.dk/nu-skal-ninus-v%C3%A6re-%C3%B8kologisk-og-p%C3%A5-gaflen