Protein svinger lidt fra år til år... men sådan cirka i mine foderblandinger:
Opvækst leve kyllinger:
50 % hel Hvede (ca. 12 g protein pr. 100 g)
10 % hel havre (ca. 10 g protein, 12 hvis den er nøgen eller sort havre)
15 % knækket majs (ca. 9,5 g protein pr. 100 g)
5 % knækkede gule ærter (22 g protein pr. 100g)
15 % hirse, (11 g protein pr. 100g)
hamp (48-52 g pr. 100g)
hør (25g pr. 100g)
boghvede (7g. protein pr. 100 g)
solsikke (0 g. protein)
Æglæggende høner:
40% byg (ca. 11g protein pr. 100g)
10% hvede
10 % hel havre
15 % knækket majs
5 % knækkede gule ærter
15 % hirse, hamp, hør, boghvede, solsikke
Dyr til slagtning
1 -11/2 måned inden slagtning:
10% byg
40% hvede
20% majs
10% foderærter
20% hirse, hamp, hør, boghvede, solsikke
I industrielt voksefoder er der gennemsnitligt 15,2 % protein i og det anvendes med indtil 90% af daglig foderration
I æglægningsfoderet Fuld af pep er der 25 % protein i og det anvendes med indtil 50 % af den daglige foderration.