Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns america.png

Nyeste

Forfatter Emne: sejt gedekød  (Læst 3126 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline mic_hael76

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 37
sejt gedekød
« Dato: 04 December , 2012, 22:33 »
Hej.
Har i dag hentet en ged ved en slagter, som vi selv parterede derhjemme, og efterfølgende ville vi hakke kødet.
Har prøvet 3 forskellige kødhakker(køkkenmaskiner), men kan ikke hakke kødet!
Dyret var 16 mdr. Har modnet i 8 dage.
Jeg tænker, at dyret har været stresse ved slagteren, og at kødet derfor er ødelagt!
Hvad tænker I?
Tror I kødet fra bruges til noget spiseligt?
På forhånd tak
Mic_hael

Offline kristiank

  • Bruger
  • Indlæg: 2 831
Sv: sejt gedekød
« Svar #1 Dato: 05 December , 2012, 06:25 »
prøv ar stege en luns på panden, og spis

Offline Bjørn Nielsen.

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 1 515
Sv: sejt gedekød
« Svar #2 Dato: 05 December , 2012, 07:07 »
Har prøvet 3 forskellige kødhakker(køkkenmaskiner), men kan ikke hakke kødet!

Intet kød er så sejt at det ikke kan hakkes.
Er kødhakkeren samlet rigtigt ?  ::)
Den plane side på kniven skal vende ind mod hulskiven... hvis den ikke gør det, kan den ikke hakke noget.
Omløberen til hulskiven skal være rimeligt hårdt spændt, så kniven ligger helt op af hulskiven.
En god ide med alle kødhakkere er at huske, at hulskiven ALTID vender den samme vej, så kniven og hulskiven tilpasser sig hinanden.
Kødstykkerne skal være udskåret i så små stykker, at de nemt glider ned i sneglen.
En bare middelmådig kødhakker, hakker nemt halvfrosset kød uden problemer.

Jeg tror ikke, at dit kød fejler noget som helst  /o

Offline mic_hael76

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 37
Sv: sejt gedekød
« Svar #3 Dato: 05 December , 2012, 16:42 »
Tak for svarene. Fik mig til at prøve igen idag.
Det var konen der prøvede med 3 forskellige hakkerer igår, og helt hvad de har gjort, ved jeg ikke helt :-)
Jeg prøvede her imorges at samle og fik hakket noget af kødet. Kunne godt hakket det, men det lignede mest kødmos der kom ud. Har bestilt en ny kniv og en hulskive med større huller, håber det hjælper
Mic_hael