Jeg har ingen erfaringer, men har læst om dette du måske kunne bruge til noget.
Jeg har læst om en mulighed, der stammer fra England og denne går ud på at du laver en halmgård og sammen med hønsegødningen bliver det en god kompost, som ikke dræber planterne fordi den bliver fordelt og blandet med halmen. Man smider bare noget nyt halm ind til dem efterhånden, som det andet bliver nedbrugt og der trænger til frisk strøgelse.
Der blev beskrevet at der godt kunne komme noget ukrudt alligevel ved denne metode, men at det skulle være en mindre del i forhold hvis man bare lod det stå hen. Desuden ville afgrøderne i køkkenhaven vokse ekstra godt i den næringsrige jord og give et godt udbytte. Halmkomposten med hønsegødning skulle desuden virke lidt isolerende kunne jeg forstille mig. Hvilket planterne nok vil have godt af.
Jeg vil dog sige alt efter størrelsen på køkkenhaven at det nemt kan blive for overgødet hvis du kun har to gårde at skifte imellem. Gødet hver fjerde år ville nok være bedre for jorden og planterne.
Dog har du ret med at det vil fjerne mange skadedyr og renser jorden kan man godt sige. Især hvis du vender jorden engang imellem med en greb.