Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns america.png

Nyeste

Forfatter Emne: KAGEFOLKET kaldes hid  (Læst 340 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline Wanda

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 4 942
  • Forkælede høns lægger bedre æg :)
KAGEFOLKET kaldes hid
« Dato: 05 Oktober , 2011, 19:54 »
Jeg VED der er en masse kagekoner herinde....

Jeg skal igang med at forberede Yazmins fødselsdagskage. Jeg har styr på hvordan man laver sugarpaste (tak Christina) men hvad med det der ising noget... og hvor køber I farve og smag og dutter og dimser henne?
Wanda
1.2 Blåguldbåndet brahma
0.5 blandings trunter.

Offline Karinath

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 123
Sv: KAGEFOLKET kaldes hid
« Svar #1 Dato: 05 Oktober , 2011, 21:28 »
Min Kop og Kande er leveringsdygtig i alt, også det jeg ikke viste jeg havde brug for.
Med venligste hilsener
Lykkelig indehaver af 0.0.12 maran, 1.4 dværgwyandotter, 0.1.1 araucana, 1.4 engelsk araucana og 0.1 blanding
0.2 dalmatiner
1.0 marsvin
2.1 børn
1.0 ægtefælle

Offline Piglet79

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 258
    • familientanderup.dk
Sv: KAGEFOLKET kaldes hid
« Svar #2 Dato: 05 Oktober , 2011, 21:34 »
Jeg bestiller ofte hjem fra england - www.cakecraftworld.co.uk
Hilsen Tina

2,7 australorps - 0,1 hvid sussex - 0,1 brun italiener - 0,4 orloff - 0,1 new hampshire
1,1,6 bielefelder - 0,4 dv. wyandotter - 1,4 bronzekalkuner -1,1 hunde - 2,0 katte
Dejlig mand og 3 skønne drenge og en skøn datter

Offline pilegaarden

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 7 786
  • Erik
Sv: KAGEFOLKET kaldes hid
« Svar #3 Dato: 05 Oktober , 2011, 21:36 »
det der 'icing' noget er jo blot glasur. så det laver man vel selv.
Mvh
Erik Andersen

Offline Karinath

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 123
Sv: KAGEFOLKET kaldes hid
« Svar #4 Dato: 05 Oktober , 2011, 21:41 »
Advarsel!
Denne side kan være farlig http://www.kagekonen.com/ ;D ;D ;D
Med venligste hilsener
Lykkelig indehaver af 0.0.12 maran, 1.4 dværgwyandotter, 0.1.1 araucana, 1.4 engelsk araucana og 0.1 blanding
0.2 dalmatiner
1.0 marsvin
2.1 børn
1.0 ægtefælle

Offline Louise W.D

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 522
Sv: KAGEFOLKET kaldes hid
« Svar #5 Dato: 05 Oktober , 2011, 21:59 »
Wanda, er det icing/frosting til under sugarpaste/fondant? Altså som opsmøring (smørcreme) eller er det til pynt på bla. cupcakes?

Jeg har handlet meget i england, men der er faktisk kommet en del nye gode kageshops i Danmark.

http://dinkage.dk/ (super hurtig levering  /o)
http://kagegrej.dk/shop/frontpage.html
http://specialkoebmanden.dk/
www.cakesandmore.dk

Man kan også spare ved at købe fra denne Hollandske butik http://www.deleukstetaartenshop.nl/




Offline pilegaarden

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 7 786
  • Erik
Sv: KAGEFOLKET kaldes hid
« Svar #6 Dato: 05 Oktober , 2011, 22:12 »
 /f <A

Er det mig der har overset et eller andet eller ....?

Icing er engelsk for glasur. Der findes også en Royal Icing som laves med æggehvider.

Jeg er godt nok ikke en ørn i køkkenet, da det ikke rigtigt interesserer mig, mæeen, at købe glasur virker da som at smide penge ud af vinduet.  :o
Mvh
Erik Andersen

Offline Lærke M. P.

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 736
Sv: KAGEFOLKET kaldes hid
« Svar #7 Dato: 05 Oktober , 2011, 22:44 »
Deet er en speciel slags glasur  :D
Er der ikke nogen specialbutikker man kan opsøge uden at gå over nettet?
Hilsen Lærke

4.7 Silkehøns
1.3.10 Dværg-orpingtoner, gul/sortsømmet
0.1 "Marloff"
1.3.9 *Britisk lavendelfarvet Araucana*
2.1 Vildtfarvet haleløs øretuft (bedre kendt som Araucana ;) )
0.3.1 Hellevadhøns
0,1 Dværg-Punker (Krydsning mellem silke og kochin)

Offline Wanda

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 4 942
  • Forkælede høns lægger bedre æg :)
Sv: KAGEFOLKET kaldes hid
« Svar #8 Dato: 05 Oktober , 2011, 22:49 »
Det var frosting jeg egentlig manglede opskrift på, og så flotte farver til det... nu har jeg handlet hos cakecraftworld.... :) måtte dog reducere kraftigt i indkøbskurven da jeg så slutbeløbet, så jeg fik faktisk reduceret fra 76 pund til små 20 :D

Erik... glasur er bare ikke kun glasur :D Men jeg vil klart selv lave det der frosting noget.. :)
Wanda
1.2 Blåguldbåndet brahma
0.5 blandings trunter.

Offline pilegaarden

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 7 786
  • Erik
Sv: KAGEFOLKET kaldes hid
« Svar #9 Dato: 05 Oktober , 2011, 23:02 »
Det var frosting jeg egentlig manglede opskrift på, og så flotte farver til det... nu har jeg handlet hos cakecraftworld.... :) måtte dog reducere kraftigt i indkøbskurven da jeg så slutbeløbet, så jeg fik faktisk reduceret fra 76 pund til små 20 :D

Erik... glasur er bare ikke kun glasur :D Men jeg vil klart selv lave det der frosting noget.. :)

Nej, glasur kan selvfølgelig laves i flere variationer, med/uden farve, forskellige konsistenser osv. Men grundmaterialerne er flormelis og vand. Og det kræver næppe specialbutikker, med mindre man har så mange penge, at man ikke kan handle i et supermarked ;)

Mht frosting >< icing.

På engelsk: Icing = glasur
På amerikansk: Frosting = glasur

Det kan være lidt forvirrende men det er så et af stederne hvor der er små variationer mellem engelsk og amerikansk.
Mvh
Erik Andersen

Offline Louise W.D

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 522
Sv: KAGEFOLKET kaldes hid
« Svar #10 Dato: 05 Oktober , 2011, 23:12 »
/f <A

Er det mig der har overset et eller andet eller ....?

Icing er engelsk for glasur. Der findes også en Royal Icing som laves med æggehvider.

Jeg er godt nok ikke en ørn i køkkenet, da det ikke rigtigt interesserer mig, mæeen, at købe glasur virker da som at smide penge ud af vinduet.  :o

Nej, man kan nemt blive skør. For tit findes der flere navne for samme ting.

Royal icing er med æggehvide eller æggehvide pulver, da det ikke er alle lande som har past.æggehvider. Derfor kan man købe det færdig lavet og indfarvet. Royal icing bruges tit til mere avanceret form for kagedekoration, men kan også blot kommes på kage. Hvis man da ikke blot laver en omgang vandglasur. Men den er tit bare svær at styre, der er æggehvide glasur bedre.

Offline pilegaarden

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 7 786
  • Erik
Sv: KAGEFOLKET kaldes hid
« Svar #11 Dato: 05 Oktober , 2011, 23:17 »
Royal icing er med æggehvide eller æggehvide pulver, da det ikke er alle lande som har past.æggehvider.

Så er det jo heldigt at vi har æggehvider fra æg af egne høns ;)

Hvis man da ikke blot laver en omgang vandglasur. Men den er tit bare svær at styre, der er æggehvide glasur bedre.

Er det ikke blot et spørgsmål om forholdet mellem vand og flormelis. Jeg vil, om nødvendigt, påtage mig at lave en glasur der støver. Men den vil så nok også være svær at styre.  ;D ;D
Mvh
Erik Andersen

Offline Louise W.D

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 522
Sv: KAGEFOLKET kaldes hid
« Svar #12 Dato: 05 Oktober , 2011, 23:21 »
Så er det jo heldigt at vi har æggehvider fra æg af egne høns ;)
Ja, men jeg har nu endnu ikke brugt egne æg til glasur. Ved ikke om jeg tør  ???

Er det ikke blot et spørgsmål om forholdet mellem vand og flormelis. Jeg vil, om nødvendigt, påtage mig at lave en glasur der støver. Men den vil så nok også være svær at styre.  ;D ;D
Jo, det kan skam lade sig gøre, men lidt æggehvide er nu godt.  ;)

Offline pilegaarden

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 7 786
  • Erik
Sv: KAGEFOLKET kaldes hid
« Svar #13 Dato: 05 Oktober , 2011, 23:46 »
Ja, men jeg har nu endnu ikke brugt egne æg til glasur. Ved ikke om jeg tør  ???

Jeg tror ikke du behøver at være så nervøs for at bruge egne æg bare du sørger for at bruge rimeligt friske æg, og ikke lader kagen stå i flere dage efter den er lavet.

Jeg er sikker på at det er de 'frygtelige' historier fra aviserne der holder dig tilbage. 'To medlemmer af familie døde efter at have spist kiksekage' - først senere kommer det frem at kiksekagen havde stået i et køleskab en uges tid før de spiste de fatale stykker. Der var ingen oplysning om temperaturen i køleskabet.

Jeg spiser tatár med rå æggeblomme, rå fisk (sushi/sashimi), kiksekage, æggesnaps, you name it - som man siger, og har kun én gang i mit voksne liv oplevet en såkaldt racermave. Jeg tror bestemt ikke jeg er specielt hærdet, men forsøger at undgå at leve mit liv under en hermetisk lukket osteklokke, og vil umiddelbart anbefale andre at følge samme fremgangsmåde.

Jo mere sterilt vi lever, jo mere udsatte bliver vi når vi møder bakterier/vira/sygdomme (og dem kan vi altså ikke undgå at møde fra tid til anden). Når det er sagt vil jeg sige at god hygiejne i køkkenet/ved tilberedning af mad selvfølgelig ikke må tilsidesættes.
Mvh
Erik Andersen

Offline Louise W.D

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 522
Sv: KAGEFOLKET kaldes hid
« Svar #14 Dato: 06 Oktober , 2011, 08:40 »
Jeg tror ikke du behøver at være så nervøs for at bruge egne æg bare du sørger for at bruge rimeligt friske æg, og ikke lader kagen stå i flere dage efter den er lavet.

Jeg er sikker på at det er de 'frygtelige' historier fra aviserne der holder dig tilbage. 'To medlemmer af familie døde efter at have spist kiksekage' - først senere kommer det frem at kiksekagen havde stået i et køleskab en uges tid før de spiste de fatale stykker. Der var ingen oplysning om temperaturen i køleskabet.

Jeg spiser tatár med rå æggeblomme, rå fisk (sushi/sashimi), kiksekage, æggesnaps, you name it - som man siger, og har kun én gang i mit voksne liv oplevet en såkaldt racermave. Jeg tror bestemt ikke jeg er specielt hærdet, men forsøger at undgå at leve mit liv under en hermetisk lukket osteklokke, og vil umiddelbart anbefale andre at følge samme fremgangsmåde.

Jo mere sterilt vi lever, jo mere udsatte bliver vi når vi møder bakterier/vira/sygdomme (og dem kan vi altså ikke undgå at møde fra tid til anden). Når det er sagt vil jeg sige at god hygiejne i køkkenet/ved tilberedning af mad selvfølgelig ikke må tilsidesættes.

Jamen du har så ret, så ret. Tænk hvordan vi levede inden ordet Salmonella blev en del af vores hverdag.

Tilbage til Wanda. Har du styr på Yazmin's kage??