Perfekte blødkogte æg : Bring vandet i kog.Læg så æggene i.Alm. str. æg skal have 7 min.Er de lidt under normal , så 6-6,5 min.Så er hviden kogt og det meste af blommen er flydende.Glem alt om formler og prøv denne metode,så har du en fornemmelse af kogetiden. +/- et halvt minut kan være for meget/for lidt. 
Og så alligevel ! kommer æggene fra køleskabet eller står de bare i køkkenet...
Jeg har altid bare mine æg til at stå fremme, en bakke til hårdkogte som gerne får lov til at stå 10+ dage så er de nemmere at pille, og en bakke med helt frisklagte til blødkogte.
Æg holder sig uden problemer i over tre uger ved stuetemperatur, det giver også mere plads i køleskabet til drikkevarerne...

knækkede æg har begrænset holdbarhed uanset, så er der mange af dem bliver menyèn æggekage med røget flæsk, tomater og et lille drys purløg
