1 kylling/hane
champignon (en bakke eller 2, alt efter hvor vild man er med dem)
bacontern
laurbærblade, timian og rosmarin
bredbladet persille
løg (4 små i kvarter, eller et par store i både)
Lidt olie/smør
salt, peber
rigtig æblecider (ikke det søde sodavandssprøjt)
Lidt fløde.
evt. jævning og æbleeddike
Tilbehør: frisk båndpasta, flutes og en grøn salat
Start med at brune champignoner, bacontern og løg i både i lidt fedtstof. Tag op og gem
Parter kyllingen, og brun stykkerne. Smid bacon m.m. ned til hanen igen. Hæld cider på så det knap nok dækker, og kom et par laurbærblade, en kvist timian og en stilk rosmarin ned til kyllingen. Krydr med salt og peber.
Lad det hele simre en times tid.
Tag dyret op. Fisk krydderurterne op. Rør et skvæt fløde i og jævn evt. sovsen. Dyret tilbage i gryden, drys med hakket persille, og server så med tilbehør efter eget valg.
Hvis cideren er for sød, kan man hælde lidt æblecidereddike i sovsen. Smag dig frem.
God fornøjelse.
