Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
america.png Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns

Nyeste

Forfatter Emne: Kanin der smager...hvordan?  (Læst 17150 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline Katja

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 365
  • med grøn ægge kullllller
Sv: Kanin der smager...hvordan?
« Svar #15 Dato: 07 Januar , 2010, 10:14 »
Hey Lene-P du bliver nødt til at fortælle hvordan Batman smagte.

Jeg har prøvet at marinere kanin i øl i en dag og derefter, koge den med en del porre, 1 dåsetomat, og hvilke grøntsager man lige har.

Det er også fantastisk at bruge en go karry, og 3 hvidløg, så skal kød og krydderierne svitses godt, vand på og så lige de grøntsager man har ved hånden, undtagen gulerødder og pastinak, da jeg ikke er så meget til sødt grønt til kanin (men det er nok bare mig)
Må gerne koge i over en time.
så kan man evt. koge sovsen ind, og blende den, evt m. hønse bouillon, og så servere den til Jasmin ris, det er guf.
Katja Arkesteijn    
0,2 Vildtfarvede Araucana
1,0. Barnevelder
0,3 gråstribet dv. Maran   
0,2 industri økohøns
0,1 skånske blomster,
0,1 dv. wyandotter
0,2 løvehovede blanding kanin
0,1 islanske heste
0,1 børne pony
1 mand
1,1 barn

Offline Lene-P

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 105
    • Urbrand
Sv: Kanin der smager...hvordan?
« Svar #16 Dato: 07 Januar , 2010, 12:31 »
Hej igen.

Sorry, jeg ikke fik vendt tilbage med hvordan Batman smagte.
Jeg er vild med opskriften må jeg sige  /o Det smagte rigtig godt, men familien var ikke sååå vild igen nok pga den lidt syrlige smag fra vinen (mine børn er desværre meget forvent med ketchup i maden når vi får pasta, så smagen var ikke som de havde forventet) Der var jo så riiigeligt med mad til 2 dage og 2 dagen var de klart mere positive. Nok fordi de vidste det ikke smagte sødt (af ketchup) og så fordi simre mad bare altid smager bedre 2 dagen  :D

Mht kaniner til slagt, så er vi blevet temmelig int. i det netop pga denne her debat. Så vi får faktisk vores første kanin som skal bruges til avl her om ca 1 1/2 uges tid og spændingen er stor må jeg sige :)
Vi har valgt det skal være Fransk vædder både pga de skulle have godt med kød, vokse hurtigt og så fordi de skulle være dejligt rolige så drengene kan få god glæde af de kaniner vi har "fast" altså dem der er til avl.
0.2 Orpington, 0.1 Plymouth Rock, 0.1 Wyandott, 0.2 Lys Sussex, 0.1 Barnevelder, 0.1 sort Australorp, 0.1 Skånsk Blomsterhøne, 2.1 blandinger, 1.2 Dværg Orpington, 0.4 Moskus ænder, 3.6.0 Fransk Vædder, 1.1 Dværgvædder, 0.1 Hollænder, 0.1 Blanidings kaniner, 0.1 Amstaff, 0.2 Maine Coon

Bjarne Andersen

  • Gæst
Sv: Kanin der smager...hvordan?
« Svar #17 Dato: 07 Januar , 2010, 14:23 »
Jeg kan varmt anbefale røget bagpart af kanin. Det smager rigtig godt.
På et tidspunkt holdt vi en sommerfest og serverede bl.a tarteletfyld lavet af kanin. Det var arangeret som en tag selv bufe.
Flere spurgte om hvad den forygende gode tarteletfyld var lavet af. De fik dog ikke et svar de kunne bruge til noget.
Det der først forsvandt var tarteletter og tarteletfyldet der hurtig var spist. Efterfølgende kunde jeg oplyse at det var kaninkød det var lavet af.
Flere af gæsterne der havde spist tarteletfyldet med stor velbehag og flere potioner blev meget foraget over at de ikke på forhånd havde vidst at det var kanin, for så havde de ikke rørt det.

Jeg stillede så det spørgsmål, hvad jeg skulle gøre ved de kaniner der var i overskud.
Flere mente at jeg jo kunne lukke dem ud i det fri da de mente at dette var bedre end at slagte og spise dem.
For det første er det ulovligt at lukke husdyr ud i den fri natur, desuden vil nogle af dem også sulte og fryse ihjel i vinterperioden da mange domisticerede kaniner ikke har den pels der skal til for at de kan overleve vinterkulde i det fri med et begrænset foderudbud.
Min holdning er at man skal være god ved dyrene i den periode man har dem og de skal aflives hurtig og efektivt så de ikke lider.
Hellere dette end som man somme tider ser kælekaniner hvor det er lidt tilfældig om de har foder og vand eller og rengøring er ikke noget man går op i udover når der kommer gæster. Det er ofte også disse menesker der er mest foraget over at man kan finde på at spise overskudet af sine dyr.   

karina dj

  • Gæst
Sv: Kanin der smager...hvordan?
« Svar #18 Dato: 07 Januar , 2010, 19:08 »
Uhhjjaada, det er en lang og enormt dobbeltmoralsk (i mine øjne) debat omkring det med at spise hvilke dyr fremfor andre... De af mine venner der korser sig over vi spiser vores kaniner, blinker ikke med øjnene når de vælger "konventionelt" kød fra køledisken  /1

tsk tsk...det er vel ikke mere synd for kaninen end for kalven  ;) Det det handler om er vel, at dyrene har haft det godt og lider mindst muligt...

Lige nu simre en ½ kanin med grønkål og koriander, snart lidt hvidløg...så kartofler til og en ny gammeldaws ret er født...hvis det ellers smager godt  <A

Bjarne Andersen

  • Gæst
Sv: Kanin der smager...hvordan?
« Svar #19 Dato: 07 Januar , 2010, 20:06 »
Mums. Det lyder lækert.
Det er lige før man får lyst til at holde kaniner igen.

De kaniner jeg havde var den utrolig flotte Belgiske hare og Lille Chincila. Jeg har også haft Engels cheke.
Det der er mest ærgeligt ved det at holde kaniner er at man ikke kan sælge dem og blot få en rimelig pris for dem, selv om det er højt bedømte dyr.
Heldigvis er dette ikke tilfældet med høns, hvor man gerne betaler lidt mere for kvalitet.
Dsv. er det sådan med dyr at jo billigere de sælges jo svære er de at sælge.
Det største problem er at der indefor visse dyregruper er en tendens til at de ikke er noget værd og derfor sælges de til den pris man kan få her og nu. Samtidig animere det ikke folk til at lave kvalitets dyr da prisen for det meste er den samme som for dårlige dyr.
Hermed ikke sagt at det skal være en guldgrupe at lave kvalitets dyr, men det gør jo ikke noget at hvis man bruger et godt og ofte lidt dyre foder for at lave kvalitet får man også lidt mere for de dyr der sælges. 
« Senest Redigeret: 07 Januar , 2010, 20:15 Fra Bjarne Andersen »

Offline Mette Nygaard

  • Hønsegufs-expert :)
  • Global Moderator
  • Indlæg: 1 235
  • Jeg samler ikke snegle, det har jeg ænder til :)
Sv: Kanin der smager...hvordan?
« Svar #20 Dato: 07 Januar , 2010, 22:28 »
Jeg vil os' ha' kaniner!!!!
For mums, de smager da bare godt.
Da jeg boede i København (læs: i nærheden af Irma) købte jeg ind i mellem kanin - fransk og til overpris  :o) - i mangel af bedre.

Yndlingsopskriften er som følger (kan sikkert også findes på irma.dk)

1200g kanin
200g dijonsennep
50g smør
4 til 5 hele hvidløgsfed (og gerne maaaange flere ;))
4 dl hønsebouillon
1,5 dl piskefløde
salt og peber

del kaninen i mindre stykker.
smør stykkerne med et godt lag sennep, og læg dem i et ildfast fad.
fordel smør og læg hvidløgsfeddene ved.
stilles i en 200 grader varm ovn i 20 min.
hæld halvdelen af bouillonen ved og steg videre i 30 minutter.
hæld væden fra og kog den med resten af bouillonen og piskefløden til den er jævn - smag saucen til med sennep, salt og peber.
server med de hele hvidløgsfed.
jeg spiste vist som regel bare kartofler og f.eks. en bønnesalat til, men i opskriften anbefales kogte Puy linser og brød...

manner hvor blev jeg sulten nu!  :P
Bå-båååårk!!! (hønsegufs-kald)

1.11 lyse sussex(-lignende)
0.1 Lille My (3farvet dværg-sussex) samt 4 døtre heraf
0.1 Prinsesse (orpington) i hønsehimlen :'( - og en ny i bestilling ;)
2.11 Moskusænder - anført af Rasmus Rapand
0.3 tossede får
1.1 tåbelige gårdkatte: TossePer og Prinsesse Misse
1 tårnfalkekasse :)

Bjarne Andersen

  • Gæst
Sv: Kanin der smager...hvordan?
« Svar #21 Dato: 07 Januar , 2010, 23:05 »
Ja det bliver kun være og være.
Jeg sider her og savler over de gode opskrifter der kommer på tilbredning af kaninkød.
Samtidig ved man hvad det er man spiser når man selv har opdrættet kaninerne. Det kniber meget med det man køber i foretningerne der ofte er fyldt med både det ene og andet usunde for at varen skal tage sig godt ud.

Da jeg for nogle år siden havde kaniner, brugte jeg at garve skindene og sælge dem på markeder. Et skind af god størrelse og kvalitet indbragte ofte 50-60 kr og hermed mere end mange sælger levende kaninen for.
 
Vi købte i dag noget oksekød hvor vi plejer at købe det af god kvalitet, men dsv. viste det sig at de nu også er begyndt at pumpe det med vand så det svinder mere end tidligere, samtidig havde det heller ikke den samme gode smag som tidligere ØV. Dsv. er der heller ikke nogen slagter i de nærmeste lidt større byer i vores område, så vi er henvist til detail handel butikker.
« Senest Redigeret: 07 Januar , 2010, 23:21 Fra Bjarne Andersen »

Offline pilegaarden

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 7 786
  • Erik
Sv: Kanin der smager...hvordan?
« Svar #22 Dato: 07 Januar , 2010, 23:36 »
Dsv. er det sådan med dyr at jo billigere de sælges jo svære er de at sælge.
Det største problem er at der indefor visse dyregruper er en tendens til at de ikke er noget værd og derfor sælges de til den pris man kan få her og nu.

Kunne ikke lade være med at komme med en lille kommentar til det du skriver her Bjarne. Jeg er ikke voldsomt uenig med dig i det du skriver; MEN ofte tror jeg at det er folks egen skyld at der ikke er bedre priser. Jeg skal prøve at belyse hvad jeg mener gennem et virkeligt eksempel.

En svigerinde jeg har har ikke så godt styr over det med at regulere mængden af killinger fra hendes katte. Det i sig selv er skidt, men det er ikke det det handler om.

For et par år tilbage havde hun så 2 alm. hunkatte der med kort mellemrum leverede killinger og hun forsøgte at sælge via DBA og opslag i butikker, og fik stort set ingen henvendelser. Pris: Gratis, afhentning mod en dåse kattemad eller 50 kr stk.

Min datter gik ind og hjalp, hun tog lidt billeder som hun lagde ind på sin hjemmeside og satte killingerne til salg på DBA med link til hjemmesiden med priser fra 200 kr for de mindst charmerende og 500 for de kønneste og 5 dage senere var der udsolgt. Folk kom fra Amager og Nordsjælland for at købe en killing.

Vi havde selv en del killinger for 6-8 år siden, blandinger af ikke ægte langhårs og en tilløbet hankat. Dem solgte vi ligeledes for priser fra 200-500 kroner. Vi havde en enkelt kunde der kom med offentlig transport fra Als for at købe en ikke raceren killing til 4-500 kr. Og det var gjort klart at den ikke var raceren.

Min erfaring er at det er meget et spørgsmål om at værdsætte og signalere at man værdsætter de dyr man har til salg. Sætter man en meget lav pris eller et gratis skilt på indikerer man at man har noget 'affald' man gerne vil aflastes for og det reagerer de 'rette' købere ikke på. I mine dyrs interesse kunne jeg heller ikke finde på at forære et dyr væk; aftagere skal vise at de har en virkelig interesse og er villige til at betale.

Jeg selv ville heller aldrig reflektere på en 'gratis dyr' annonce i feks DBA.

Det har med psykologi at gøre, som jeg iøvrigt ikke skal gøre mig klog på.   


Mvh
Erik Andersen

Bjarne Andersen

  • Gæst
Sv: Kanin der smager...hvordan?
« Svar #23 Dato: 08 Januar , 2010, 00:06 »
Jeg er helt enig. Har man kvalitet skal man også oplyse dette og stå inde for det. Det er også sjældent at der er udsolgt på et par timer og nogle midster så nok tålmodigheden. Det kan ofte være nødvendig med et par annoncer før dyrene er solgt.
Et par billeder skader heller ikke. En annonce hvor der står 2 katte sælges 50 kr. siger jo ikke ret meget udover det som du skriver signalere at de nok ikke er ret meget mere værd og de bare skal afhændes så hurtig som muligt.
Hvis man ikke selv sætter pris på det man vil sælge, hvorfor skulle køber så gøre det.

Jeg har som bekendt haft vagtler i nogle år og det er sådan at fra december til ca. midt i april er det umuligt at sælge vagtler uanset prisen og jeg har ofte haft en del gåede som ikke er blevet solgt i efteråret. Men så snart det begyndet at blive godt vejr igen har der ofte været udsolgt på knab en måned og til en rimelig pris.
Der er nok to ting i dette. Folk der har lidt svage dyr vælger nok ofte at forsøge at sælge dem til billige penge før de evt. bukker under. Jeg ved i hvertilfælde et par tilfælde der kørre denne foretningsgang.
Rigtig mange har hentet meget billige vagtler her og har i de fleste tilfælde midste største parten indefor en måned. Hvis man regne på det og tager højde for de svage dyr der har overlevet og de døde vagtler hos køber giver det for mig et meget dårlig regnestykke. I flere tilfælde har det været nødvendig aligevel at skulle købe gode dyr andre steder og til en noget højere pris.
(Man køber jo heller ikke en ny Mecedes til en pris der svare til en lille Fiat.)
På en vinter midstede jeg normalt kun 3-4 vagtler ud af et par hundrede vagtler. Det vil jo også koste at fodre dem vinteren over.
Mange købere vælger nok også at vente med at købe fugle og dyr til om foråret så de ikke evt. midster dem i løbet af vinteren.
De der har stærke og velplejede dyr er nok sjældent bange for at midste dyr i løbet af vinteren og vælger derfor at beholde dem til foråret frem for at sælge dem til en meget bilig pris.
Nå det kom lidt udefor emnet kaniner  
« Senest Redigeret: 08 Januar , 2010, 00:09 Fra Bjarne Andersen »

Offline Trine Bierberg

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 395
Sv: Kanin der smager...hvordan?
« Svar #24 Dato: 08 Januar , 2010, 08:55 »
 
Vi købte i dag noget oksekød hvor vi plejer at købe det af god kvalitet, men dsv. viste det sig at de nu også er begyndt at pumpe det med vand så det svinder mere end tidligere, samtidig havde det heller ikke den samme gode smag som tidligere ØV. Dsv. er der heller ikke nogen slagter i de nærmeste lidt større byer i vores område, så vi er henvist til detail handel butikker.

Det er svært at få ordentlig kød idag....derfor køber vi kød fra stalddøren, d.v.s. vi køber 1/4 okse af gangen hos en gård i Odsherred, Dalsbakkegaard.dk, hvor vi ved at dyrene er passet ordentlig og kødet har en fantastisk kvalitet!!
Her kan man også køber udskæringer og rigtig fantastisk hk. oksekød.....det svinder overhoved ikke ved stegning og smager helt fantastisk!!
Find en gårdbutik i nærheden af dig og køb der i stedet!!
mange hilsner
Trine <E

1,19 Lys Sussex, 0,2 lysebrune kryds af Sussex og Italiener, 1,3 får, 1,5 boergeder + 6 kastrater, 0,2 meget behårede kaniner, 1 Border collie pige og 2 katte, når de er hjemme!!

Offline Pjaltenborg

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 2 826
Sv: Kanin der smager...hvordan?
« Svar #25 Dato: 08 Januar , 2010, 09:03 »
Mette ..jeps..det ER bare verdens bedste opskrift !!!! Mange år siden jeg fik lavet den ret første gang .... den dur ozz med høns  /o

Hmmmm..jeg har både grønkål og hvidløg ....måske man skulle daffe ud og ondulere en kanin ? Mums.

Men har allerede 2 stivfrosne kaninskind der ligger og venter på terrassen. Kan ikk garve i den her kulde. På den anden side ligger de jo fint der...der skulle jo være frost længe endnu.

Jeg skal også ha´fundet nogle franske væddere.....men venter lige til jeg kar været til Kanin LU her sidst i jan (hvis man kan køre for sne?)

Indtil da modtager jeg ganske enkelt kaniner fra nær og fjern. Dem der har passet sig selv under kummerlige kår som i andre beskriver og derfor er ½vilde ,møder skæbnen ...død ved kølle. De kaniner der er blevet taget godt af og er super tamme bliver ved med at være kæledyr for mig og mine børn.

Og så er der jo de små nuttede nogen..... har lige fået 2 hanner...ved at naboen har 2 tilsvarende hunner ..... der kommer små nye pudderkvaster til foråret ...jo jo de er for kære til jeg kan lade være.

Med venlig hilsen Søs

Offline Lene Lestat

  • Moderator
  • Indlæg: 10 581
  • Bevar mangfoldigheden - vælg racefjerkræ
    • www.lestat.dk
Sv: Kanin der smager...hvordan?
« Svar #26 Dato: 08 Januar , 2010, 09:29 »
Jeg har også haft kaniner, det var Fransk og Tysk Væddere. Selvfølgelig slagtede og spiste vi dem. Men jeg blev også tit udråbt som morder, hvis jeg fortalte det folk, som ellers spiser buræg og masse produceret kød med stor velbehag.

Jeg synes også at at pointen er at dyret skal have et godt liv og en human slagtning.

Jeg synes det er utroligt at folk kan grov æde som sindsyge og så bagefter bliver forargede over hvad det var de spiste....  /d

Det samme er når jeg fortæller at jeg spiser mine geder. uha så rynker folk også på næsen, selvom de ALDRIG har smagt ged .

Kaninkød er lyst kød ligesom kylling og det har ikke den store smag, men det kan krydres efter behov, jeg synes det bliver bedst når det laves i gryde. På den anden side er mere kød på 1½ kg. kanin end en kylling på 1½ kg. og det er også nemmere/hurtigere at flå en kanin end at plukke en kylling.

Jeg savner af og til dyrene og kødet - men jeg savner bestemt ikke arbejdet med dem.
« Senest Redigeret: 08 Januar , 2010, 09:31 Fra Lestat »
Mvh Lene
Seriøst opdræt af:
Sumatra, Paduaner, maran, brakel og Engelske Araucana.
Ejer af 0,2 katte Billie og Pusle + 8 ferskvands akvarier og 1 saltvands med diverse fisk, planter og koraller.
Medl.af : DFfR: www.racefjerkrae.dk , www.sydhavsoernes-fjerkrae-klub.dk og www.frit-fjerkrae.dk, og Lolland Falster Akvarium klub

Offline Finn Jensen

  • Fjerkræ Forum er bedst
  • Administrator
  • Indlæg: 7 840
    • Dansk Fjerkræ Forum
Sv: Kanin der smager...hvordan?
« Svar #27 Dato: 08 Januar , 2010, 20:14 »
Jeg har en kollega, der er dybt forarget over at jeg kan slagte mine høns/kyllinger og spise dem. Virkelig dybt forarget. Samme kollega spiser med stor fornøjelse foie gras... Som jo altså er kategoriseret som dyrplageri i Danmark. (Tvangsfodring for at "lave" en fedtlever)

Der er ingen logik i nogle mennesker.
"Først ignorerer de dig, så griner de af dig, så bekæmper de dig og så vinder du."
― Mahatma Gandhi

Bjarne Andersen

  • Gæst
Sv: Kanin der smager...hvordan?
« Svar #28 Dato: 08 Januar , 2010, 21:40 »
Det der nok er ved at være det største problem er nok at menesker er ved at være så langt væk fra naturen og hermed forståelsen herfor. Eksemplet med foie gras bekræfter er et godt eksempel.
Det at man spiser sine egne dyr er ikke ensbetydende med at man ikke holder af dyr.

karina dj

  • Gæst
Sv: Kanin der smager...hvordan?
« Svar #29 Dato: 09 Januar , 2010, 14:10 »
Må lige komme med en tilbagemelding på kanin i grønkål! Det var BARE godt  /o

Jeg svitsede ryg og 2 forstykker i en stor gryde, hakkede en pose grønkål groft og smed over kaninen og hældte vand på. Kværnede 2 spsk korianderfrø med ½ tsk peberkorn i morteren...hældte i det gryden og det fik vel lov at simre 1 times tid. Så tog jeg kaninstykkerne op, jævnede "sovsen" så det blev til grønlangkål, smagte til med salt og sukker, droppede hvidløget og ga' den istedet 1 tsk kanel ca. Så fik det lige lov at simre en lille ½ time mere...

Med kartofler til og her har vi så en nyfødt gammeldaws grønlangkål!

Det smagte overraskende lækkert  :D