Velkommen til Sigrid
Jeg vil foreslå dig at starte med både voksne og kyllinger, så du også har mulighed for at få æg rimeligt hurtigt.
Jeg har selv lige måtte starte fra bunden af, da ræven tog alle mine høns for 2 år siden. Jeg startede ud sidste år med store silker: 1 hane og en høne, fik fat i 14 varmefri kyllinger, og "arcede" 1 høne mere.
Ud af disse har jeg beholdt 2 haner og 6 høner, som trives og enes fint i flok.
I år har jeg tilføjet 2 voksne wyandottehøner med 2 varmefri kyllinger, 5 varmefri stor maran, 20 daggamle stor sussex blandinger, hvoraf de 15 bor under varmelampe, og 5 er røget under en skruk silke, som havde kylling født samme dag, som de daggamle.
Pt. går alle i samlet flok, men da der er 2 haner mellem maranerne, som nu er 2½ måned, er jeg igang med at bygge endnu en hønsegård.
Du skal jo overveje om du vil fortsætte med 2 rene racer, for så kræver det at flokkene kan holdes adskilt.
Mine 4 racer kommer til at gå i hver deres gård, med 1-2 haner.
Min nuværende hønsgård er lavet ved en stor, gammel sandkasse. Jeg har fjernet 3 af siderne og ladet sandet blive i gården. Det er dejlig nemt at rive igennem. Det er nu spredt ud i hele hønsegården

Der er plantet et par buske til at give læ for vind og sol, de får dagligt grønt fra køkkenhaven samt græs og ukrudt. Om vinteren får de iceberg som erstatning for græsset.
De gårde jeg skal ha' lavet klar til opdeling af racerne, kommer 2 af dem til at ligge på græsplæne. Ved dog af erfaring, at det kun er et spørgsmål om tid, før det kun er jord.
Jeg kan varmt anbefale Wyandotte, en race jeg har haft igennem de sidste 5-6 år.
Her er ingen hysteri omkring salmonella, ingen er testet, og æggene bliver brugt i alle former - også som blødkogte, i koldskål og til hjemmelavet is.
Rigtig god fornøjelse med dit kommende hønsehold.