Selvforsyning var også et af kodeordene for vores (især min) drøm om at flytte på landet. Vi plantede straks en masse frugttræer (12 æbletræer i 6 sorter, som modnes fra august til oktober, de sidste kan gemmes til der ikke er flere, ca. februar/marts), pærer, blommer. Kirsebær (sure til saft, søde til grovædning), hyld og nødder fandtes på grunden. Vi har plantet hindbær, solbær, ribs, stikkelsbær og blåbær. Jeg droppede hurtigt at dyrke salat, jordbær m.v. for det bliver ædt, og jeg gider ikke ærges over det, og luge det så meget som det bør. Derfor dyrkes de grove grøntsager, kartofler, rødbeder, løg, hvidløg, bladbeder, porrer. Vi har høns til æg (og kød, når vi nænner det... suk), får til lam (vædder låner vi om efteråret), og en masse blomster til buketter.
Et drivhus til vin, tomater og agurker og tidlig og sen purløg og persille. Desuden krydderurter rundt omkring.
Alt ovenstående er rimeligt nemt, men man skal være der når det skal plukkes, graves op m.v. og have opbevaringsplads, fryser og en saftkoger, samt den grønne syltebog...

Så er man ret godt kørende!!
Hov, glemte jordskokkerne, som er gode til jordskokkesuppe (vent med at tage dem op til langt hen på efteråret, og tag dem gennem vinteren når du skal bruge af dem), til grove grøntsager i fad, til grove chips m.v. Toppene gives til kaniner og høns inden de visner ned.