Ja, som flere har været inde på, så er vores sans for kvalitet blevet ødelagt i løbet at et liv uden hønsehold, hvor vi har købt og spist spæde kyllinger, der er blevet fodret ensidigt og ikke har været ude og skrabe i jorden og finde alle de næringsstoffer, som den "effektive" industri ikke formår at dække ind med hønsepiller.
Oven i købet er den slagtede industrikylling i nogle tilfælde blevet "videreforædlet" ved indsprøjtning med saltvand og solgt som den såkaldte lørdagskylling, der smager mere af salt end af kød, og selv i tilberedt tilstand driver af fugt. Jeg vil være så ubeskeden at fortælle at jeg har spist lørdagskylling en gang i mit 59-årige liv, hvorefter jeg gav min mand absolut forbud mod at købe flere. Så ulækkert var det for selv en altædende som mig.
Som relativ ny hønseejer satte jeg for nylig for første gang tænderne i en hjemmeslagtet kylling, der havde tilbragt 7 timer i ovnen ved lav temperatur og det var kød, der smagte og mættede!
Faktisk har jeg som voksen kun smagt tilsvarende godt kyllingekød på vandreture i Marokko og Vietnam, såkaldt udviklingslande, hvor de stadig formår at producere ordentlige kyllinger.