Endelig fik vi vores melkværn, og har naturligvis allerede bagt på frisk mel - Mums hvor det smager
Men ....
Jeg synes det kniber at få skildt skallerne ordentlig fra
Det har hjulpet meget at jeg fugter kornene med 1-3% vand, og lader det hvile ca 30 min inden de kværnes på groveste trin
Hefter sigter jeg skallerne fra og kværner resten på fineste
Det giver efter fin sigtningen næsten hvidt mel
Møllere fugter melet med 1% vand inden skallerne brydes - det er derfra jeg har % erne
Men er der en måde hvor man kan få adskilt skallerne bedre ?
For god ordens skyld har jeg intet mod mel med skaller i til brød - men til kager vil jeg gerne selv bestemme farven ;-)
Jeg bruger en Komo Fidifloc medium og en grov og fin håndsigte
Ville Komos sigte kunne adskille skallerne ?
Men de er vel kværnet som melet - eller gir de sig lidt så de er større ?
Tips og råd fra erfarne ville være guld værd