Hvis det er til eget forbrug, ville jeg ikke være nervøs. Officielt er salmonella udyddet i Danmark (i industrien), og selv om fritgående høns godt kan blive smittet, så er grøntfoder med til at bekæmpe bakterierne.
Vi har været rundt dette emne nogle gange før, men da Mette ikke har været med på Forum så længe er det ikke sikkert at hun er stødt på nogle af de gamle tråde.
Der er ingen væsentlig grund til at være Salmonellaforskrækket. Når du køber æg i supermarkedet har du ingen sikkerhed for at de er Salmonellafri. Det er ikke hvert enkelt æg der testes. Der bliver testet ved producenterne med jævne mellemrum, men der er absolut ingen garanti for at en producent ikke kan få Salmonella i produktionen dagen efter testen er foretaget.
Og det samme vil jo gælde for alle os andre der laver egne æg. Det eneste vi kan opnå garanti for er at de æg der måtte være sendt til test er Salmonellafri.
Men som konkluderet ved tidligere lejligheder, så er fornuftig omgang med rå æg og produkter lavet på rå æg, samt almindelig god køkkenhygiejne, altafgørende for at undgå alvorlige problemer med Salmonella, eller andre bakterier.
Salmonella tilfælde bliver nu om stunder blæst lidt mere op end der måske er grund til. Selvfølgelig er det bedst hvis det helt undgås, men det kan jo være svært.
Vi har vel alle prøvet at have 'racermave' eller 'Roskildesyge' - og mon ikke det i de fleste tilfælde har været forårsaget af uvante bakterier i maven.