Mette, jeg har også prøvet med toasted soya i foderautomaterne, og der bliver det ikke ædt, men ligger bare og stoppe for udløb af øvrigt kerne-foder.
Jeg gør det, at nogle frasorterede kartofler bliver kogt, og heri bliver soyaen iblandet sammen med mange andre ting, som jeg har beskrevet tidligere i denne tråd.
Når soyaen er iblandet kartoflerne så glider soyaen ned, og det er et rigtig godt foder-produkt, idet det inde holder ca.40% protein. Meget protein = mange æg (når alle andre forhold selvfølgelig er iorden)
Til sammenligning indeholder en "købe-blanding" æglægnings-foder kun 15-16% protein, og hvede og byg ca. 8-9%. Så soyaen er godt til at trække gennemsnittet af protein-%`en, når man som jeg IKKE bruger "købe-blandinger" men blander selv mit foder i hele avls-sæsonen, med det eneste for øje, at få mange rugeæg der er godt befrugtede. Ved godt soyaen ikke gør dette allene, men der er mange andre godt ting i blødfoderet.