Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
america.png Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns

Nyeste

Forfatter Emne: Hanne Littaus tarteletter  (Læst 6471 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline Lundur

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 246
Hanne Littaus tarteletter
« Dato: 29 December , 2011, 10:49 »
Som jæger skyder jeg kun dyr, som jeg selv vil spise og som fjerkræavler holder jeg kun dyr som jeg kan og vil bruge til gode retter til hverdag og fest. Derfor er det rart når der kommer fornyelse i repetoiret med ideer udefra. I DFfR's grønne blad nr. 12 i 2011 er der en opskrift på tarteletter på en - for mig - ny måde. Jeg plejer at lave fyld med høns og asparges, varme tarteletterne i ovnen, fylde i og spise. Flere i familien bryder sig ikke om asparges og tarteletterne får let for meget farve.
Jeg har prøvet fru Littaus opskrift 3 gange i juledagene og hver gang med glædesudbrud fra både unge og gamle. En stor succes.
De er anderledes, da de varmes i ovnen med fyldet i.

1-2 porrer
250 gr. kogt hønsekød i små stykker
75 gr. revet ost ( gerne cheddar, synes jeg)
1½ dl piskefløde
1½ dl mælk
1 æg
salt og peber
lidt smør til porrerne

Porrerne snittes fint og snurrer et par minutter i lidt smør med salt og peber. Piskefløden tilsættes, og det koger igennem til en cremet konsistens.
I en skål piskes æg og mælk sammen, krydr igen med lidt salt og peber og vend både porremassen og hønskødet i sammen med den revne ost.
Fyld stuvningen i tarteletterne og stil dem midt i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.
Lidt ekstra ost kan evt. drysses på før bagningen.
Jeg forventede at tarteletterne blev bløde, men det er ikke tilfældet.

Af portionen bliver der ca 10 stk. Det afhænger dog meget af hvor meget tarteletterne kan rumme. Karen Wolffs tarteletter er store og tykbundede og der kan ikke være meget i. Smag og behag.

Hvis du har bladet, så se efter ægget på opstillingen. Det er næsten cammoufleret på den mørke plade, da det er et af Willys superflotte MØRKEbrune Maranæg.

En fantastisk opskrift uden mel og UDEN asparges. Jeg holder selv meget af asparges, men porrerne er et supergodt alternativ.
mvh Steffen Lund
Sekretær i Maranklub DK
10,16 Nøgenhalse sorte i stor
4,7 Grå danske gæs
2,4  Sachsenænder
10,18 Maran i stor, Sort-Kobber og Hvedefarvet.
http://www.maranklub.dk

Offline vbruun

  • Bruger
  • Indlæg: 1 678
    • Egebjergvej 13
Sv: Hanne Littaus tarteletter
« Svar #1 Dato: 29 December , 2011, 10:53 »
Den opskrift skal gemmes.Det lyder da rigtig lækkert :)
VH Vicki
 Grønlæggerbande
 Sussex gul/blå og Gul/sort
Stor Wyandot i hvid
2 minishet
1 tinkermix
  Får Finuld/dorset
 4 katte
 1 hund
 3 børn og en mand

thorleif

  • Gæst
Sv: Hanne Littaus tarteletter
« Svar #2 Dato: 29 December , 2011, 13:09 »
Unskyld en "dum" udlending. Hvad er "porrer"?

Offline MartinGreen

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 1 241
Sv: Hanne Littaus tarteletter
« Svar #3 Dato: 29 December , 2011, 13:12 »
Unskyld en "dum" udlending. Hvad er "porrer"?

Leeks.
Medlem af: Danmarks Fjerkræavlerforning for Raceavl, Næstved Fjerkræklub, Sussexklubben & Landsklubben for Orpington.
Tidligere sekretær i Næstved Fjerkræklub, er nu kasserer.
Har haft: Dværg Sussex - Hvid/Sort Columbia, Store Orpington - Gul & Dværg Orpington - Sort.

thorleif

  • Gæst
Sv: Hanne Littaus tarteletter
« Svar #4 Dato: 29 December , 2011, 13:24 »
Oh, tak!

Offline Tanja Pedersen

  • Global Moderator
  • Indlæg: 5 956
  • Æg fra racehøns blev lovlige at sælge
    • Æg fra racehøns skal være lovlige at sælge
Sv: Hanne Littaus tarteletter
« Svar #5 Dato: 29 December , 2011, 13:26 »
Ja, den opskrift skal helt sikkert prøves! 2 stk. maranlår (737 g i alt :o) ligger således og koger lige nu i en gryde med laurbær, sort peber og urter, og Brugsen er ryddet for porrer, fløde, cheddar og tarteletter. Jeg tror jeg vil prøve at smørdampe nogle champigoner med persille og putte i også. Jeg glæder mig til at smage dem :).
Venlig hilsen Tanja
"My desire to be myself is greater than my need to fit in"

Offline Ankerine

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 3 138
  • Verdens smukkeste fugl
Sv: Hanne Littaus tarteletter
« Svar #6 Dato: 29 December , 2011, 13:33 »
Det kan du ikke ::). Du er forknølet :(.
2.17 Araucana, blå og blå/guldhalsede
1.2 Moskusænder
2.5 kaniner
2.1 katte af garage-oprindelse
1.0 labrador, gul, sød og tyvagtig
1.0 ulvegrå schæfer, træner til sherifstjerne
1.0 perfekt (næsten) ægtemand

Offline Tanja Pedersen

  • Global Moderator
  • Indlæg: 5 956
  • Æg fra racehøns blev lovlige at sælge
    • Æg fra racehøns skal være lovlige at sælge
Sv: Hanne Littaus tarteletter
« Svar #7 Dato: 29 December , 2011, 13:41 »
Det kan du ikke ::). Du er forknølet :(.
Jeg er heldigvis ikke kommet så langt i forløbet, at jeg ikke kan smage. Kun halvt snot, feber og enormt ondt i halsen ind til videre :-\.
Venlig hilsen Tanja
"My desire to be myself is greater than my need to fit in"

Offline Bolding

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 439
Sv: Hanne Littaus tarteletter
« Svar #8 Dato: 29 December , 2011, 18:05 »
Øj det lyder mums. Jeg laver ofte tarteletfyld hvor jeg erstatter kyllingekød med kaninkød. Det har fået flere i min omgangskreds til at smage kanin selvom de ikke i første omgang ville.

Offline Tanja Pedersen

  • Global Moderator
  • Indlæg: 5 956
  • Æg fra racehøns blev lovlige at sælge
    • Æg fra racehøns skal være lovlige at sælge
Sv: Hanne Littaus tarteletter
« Svar #9 Dato: 29 December , 2011, 19:54 »
Så blev opskriften afprøvet :D.

Jeg tilsatte 4 store champignons i skiver til porrene, og da fløde/porre/champignonblandingen var kogt ind tilsatte jeg et halvt bundt persille. Resten af opskriften fulgte jeg, men måtte tage tarteletterne ud efter 15 minutter, og efter at have skruet ovnen ned fra 200 'C til 170 'C efter ca. 8 minutter.

Det smager godt!!! /o Men jeg vil nok købe alm. "discount" tarteletter næste gang, da fyldet stivner meget, og det hele samlet set bliver meget "tørt"/"fast". Jeg havde købt luksustarteletter, og der kan ikke være fyld nok i efter min smag/mening ;).
Venlig hilsen Tanja
"My desire to be myself is greater than my need to fit in"

Offline Dorte K

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 739
  • Hovedet koldt men hjertet varmt
Sv: Hanne Littaus tarteletter
« Svar #10 Dato: 30 December , 2011, 17:16 »
Tak for inspirationen, Steffen (og fru Littau). Vi ÆÆÆÆLSKER tarteletter her, så det bliver vores nytårsforret  /o
Mange hilsner
Dorte Kjær
Maran i sort-kobber, en meget lille flok
0,2 huskatte tidligere vildkatte
2,1 børn på 19, 17 og 8 år sammen med 1,0 akademiker
maranklub.dk
racefjerkrae.dk
_________________________________