Som jæger skyder jeg kun dyr, som jeg selv vil spise og som fjerkræavler holder jeg kun dyr som jeg kan og vil bruge til gode retter til hverdag og fest. Derfor er det rart når der kommer fornyelse i repetoiret med ideer udefra. I DFfR's grønne blad nr. 12 i 2011 er der en opskrift på tarteletter på en - for mig - ny måde. Jeg plejer at lave fyld med høns og asparges, varme tarteletterne i ovnen, fylde i og spise. Flere i familien bryder sig ikke om asparges og tarteletterne får let for meget farve.
Jeg har prøvet fru Littaus opskrift 3 gange i juledagene og hver gang med glædesudbrud fra både unge og gamle. En stor succes.
De er anderledes, da de varmes i ovnen med fyldet i.
1-2 porrer
250 gr. kogt hønsekød i små stykker
75 gr. revet ost ( gerne cheddar, synes jeg)
1½ dl piskefløde
1½ dl mælk
1 æg
salt og peber
lidt smør til porrerne
Porrerne snittes fint og snurrer et par minutter i lidt smør med salt og peber. Piskefløden tilsættes, og det koger igennem til en cremet konsistens.
I en skål piskes æg og mælk sammen, krydr igen med lidt salt og peber og vend både porremassen og hønskødet i sammen med den revne ost.
Fyld stuvningen i tarteletterne og stil dem midt i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.
Lidt ekstra ost kan evt. drysses på før bagningen.
Jeg forventede at tarteletterne blev bløde, men det er ikke tilfældet.
Af portionen bliver der ca 10 stk. Det afhænger dog meget af hvor meget tarteletterne kan rumme. Karen Wolffs tarteletter er store og tykbundede og der kan ikke være meget i. Smag og behag.
Hvis du har bladet, så se efter ægget på opstillingen. Det er næsten cammoufleret på den mørke plade, da det er et af Willys superflotte MØRKEbrune Maranæg.
En fantastisk opskrift uden mel og UDEN asparges. Jeg holder selv meget af asparges, men porrerne er et supergodt alternativ.