Hej
Det er ellers et stort og interessant emne du har åbnet op.
Fodermajs giver det bedste udbytte, der har været og er til stadighed en stor udvikling
indenfor fodermajs, især så de bedre kan klare vores kolde klima.
Sukkeret i fodermajsen bliver hurtig omdannet til stivelse, det gør dem hurtig lidt
melet, og dermed kedelig hvis I selv ville have nogle i gryden.
Pt. udlejer vi vores plansiloer til majsensilage, sidste år som helsæd.
I år er det kernemajs, ædelysten til det er stor, men det er kraftig kost og min erfaring er at
det helst skal blandes med tilskudsforder. Helsæden kan de bedre klare alene.
For mig forekommer det som et stort arbejde at skulle plukke kernene af alle de majs,
Har du overvejet at lave din egen ensilage, evt. som kolbemajs og snitte dem gennem en
grenkværn. (Kun en tanke.).
Jeg er sikker på foderstoffen vil kunne hjælpe bedre end mig, de kan ihvertfald
anbefale dig den sort der passer bedst.
Videncenter for landbrug har lavet forsøg, hvor bla. majshelsædsensilage indgår som foder til økologisk slagtekyllinge
produktion.
Majs indeholder meget vand, jeg har aldrig prøvet selv at tørre dem.
Håber du får flere input.
Mvh
PMP