Jeg har siddet og læst forskellige tråde, der handler om temp. i rugemaskiner og forskellige bud på termometre.
Mit 1. spørgsmål er meget konkret: hvad er et Check-up termometer? Har kikket på Americas udvalg, men jeg blev ikke klogere.

Mit 2. spørgsmål er nok snarer et oplæg til debat: hvor vigtigt er det i virkeligheden med den temp. i rugemaskinen?
Jeg spørger, fordi de fleste herinde er enige om at den rette temp. er præcis 37,8 - hverken mere eller mindre! Luftfugtigheden er altid til debat...skal man tørruge eller ikke?

Jeg har selv en madam blå, og den holder fint de 37,8., men nu har jeg jo også købt en af de meget roste R-com 20 pro., der jo er fabriksindstillet til nogle faste værdier, og på den er den rette temp. 37,5! Den flinke mand i instruktionsvideoen understreger det flere gang: pil ikke ved indstillingerne - de er, som de skal være, også luftfugtigheden, der er 45-46% indtil klækningen.
Øhhh, hvis det er optimalt for det ene hold æg, er det så ikke også optimalt for det andet?

Nu har jeg æg i begge maskiner: den ene holder 37,8 grader, og den anden 37,5. Luftfugtigheden prøver jeg at holde ens i begge.
Nu er jeg spændt på hvad der kommer ud af rugeriet... Er der forskel på resultatet, eller betyder det i praksis ikke så meget med de små variationer?
Hvad siger Jeres erfaringer?
