Har en god opskrift, hvor fyldet IKKE render ud i ovenen
12 stk.
2 dl. mælk
1 pk. gær
50 g sukker
1 knsp. salt
1/2-1 tsk. kardemomme
1/2 tsk. vanillesukker
100 g smeltet og afkølet smør
6 skiver marcipan af ca, 1 cm. tykkelse.
1 pk. bagefast vanillecreme.
Lun mælken og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, salt, kardemomme og vanillesukker og det smeltede afkølede smør. Til sidst vendes melet i og dejen æltes godt sammen. Lad den hæve ca, 1 time.
Imens laves vanillecremen, man kan evt. lave den selv fra bunden af..
Slå dejen ned og skær den i 12 stykker. Hvert stykke rulles fladt og en klat creme og 1/2 skive marcipan lægges på midten. Saml dejen om fyldet, luk bollen godt til og sæt den på bagepladen. Lad bollerne efterhæve i ca. 30 min. pensles med et sammenpisket æg.
Bages 15 min ved 200 grader.
Efter de er kølet af kan de pyntes efter samg og behag.
Jeg har pyntet dem med grøn fondant og lidt smeltet mørk chokolade..