Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
america.png Hønsekalender Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns

Nyeste

Forfatter Emne: Din yndlingsæggeopskrift  (Læst 14248 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline Raziel

  • Bruger
  • Indlæg: 2 759
    • Hobbydyrenes blog
Din yndlingsæggeopskrift
« Dato: 05 Juli , 2015, 15:50 »
Vi har virkelig mange æg for tiden, så jeg leder efter inspiration til opskrifter.

Min yndlingsopskrift for tiden er denne: http://hobbydyrene.blogspot.dk/2015/06/djvleg-med-tun-og-purlg.html
Mvh. Pia - www.hobbydyrene.blogspot.dk
5 kaniner - 3 katte - 2 marsvin - 1 kornsnog - 1 leopardgekko - mus til foder.
Blandet hønsehold med forskellige racehøns og blandinger.

Offline nimrod

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 839
Sv: Din yndlingsæggeopskrift
« Svar #1 Dato: 05 Juli , 2015, 16:43 »
Verdens bedste æggekage:

9 æg
2½ dl mælk
3 tsk kartoffelmel
1½ tsk salt
lidt fedtstof (gerne baconfedt ...)

kom mælk, kartoffelmel og salt i en melryster og ryst.
kom fedtstof på panden og god varme.
mælkeblandingen piskes sammen med æggene og kommes på den varme pande.

Endeligt ikke bruge redskaber til at pære eller vende i æggene, kun ryste panden blidt i cirkelbevægelser.
Når æggemassen er næsten stivnet, sættes panden kort i ovnen på 175 grader (indtil den øverste æggemasse er stivnet)

Dette giver en fantastisk luftig æggekage :)

server med masser af purløg og stegt flæsk ;)
Med venlig hilsen

Charlotte

Fjer : tværstribet Plymouth rock, Maran (den spæde opstart), Vildtfarvet Araucana, Brunbroget Moskus, Hvid gås
1.1 heste
3.0 Missetat
1.0.4 Mand og dejlige børn

Offline Bente E.

  • Bruger
  • Indlæg: 967
Sv: Din yndlingsæggeopskrift
« Svar #2 Dato: 05 Juli , 2015, 17:18 »
Æggekage/tortilla

1 stort zittauerløg
2-4 kartofler
5 æg
olivenolie
krydderier - salt-peber, evt fintmalet chilipeber/cayenne el.lign

Tilbehør: salsa, ketchup, en skive brød, chorizo, skinke eller whatever

Løgene skrælles, skæres i tynde både og ristes bløde og gyldne i olivenolie på panden.
Tag løgene af og læg dem på en tallerken.

Kartofler, skrællet og skåret i små tern steges ved middel varme i 15 minutter til de er møre. Der krydres med hvad man har lyst til - minimum et drys salt.

Når kartoflerne er møre, kommes løgene tilbage på panden. Når de har fået varmen, skrues op til max. varme et øjeblik, de sammenpiskede æg tilsættes. Fordel løg/kartofler på panden. Skru ned for varmen til middel igen. Rod lidt i æggekagen, men lad den ellers være i fred, gerne under låg. Den bliver flot hvis den vendes med en tallerken, når overfladen har 'sat sig' lidt.

Skøn og mættende frokostret - eller middagsret til den moderat sultne.

Kan selvfølgelig serveres kold, skåret i fine terninger eller slices til tapas. Diverse salater går også fint til.

« Senest Redigeret: 05 Juli , 2015, 17:20 Fra Bente E. »
Nogle maraner, nogle araucana.

Offline Hans-Kurt

  • Bruger
  • Indlæg: 1 652
Sv: Din yndlingsæggeopskrift
« Svar #3 Dato: 06 Juli , 2015, 09:04 »
Flødeis:

6 æg
½ l fløde
6 skf sukker
knust chokolade, karamel eller hvad man nu har

Pisk blommer m sukker, pisk æggehviden, pisk fløden. Bland det hele - incl evt chokolade.
Fryses og er klar næste dag.

Det er enopskrift jeg fik af en rigtig bondekone  /o, som havde arvet den fra sin tipoldemor  :angel: og der kommer IKKE iskrystaller i isen /o

Offline Raziel

  • Bruger
  • Indlæg: 2 759
    • Hobbydyrenes blog
Sv: Din yndlingsæggeopskrift
« Svar #4 Dato: 06 Juli , 2015, 09:19 »
Lækre opskrifter:) tror jeg skal lave is med ungerne i dag.
Mvh. Pia - www.hobbydyrene.blogspot.dk
5 kaniner - 3 katte - 2 marsvin - 1 kornsnog - 1 leopardgekko - mus til foder.
Blandet hønsehold med forskellige racehøns og blandinger.

Offline renepaulsen

  • Bruger
  • Indlæg: 405
Sv: Din yndlingsæggeopskrift
« Svar #5 Dato: 06 Juli , 2015, 11:19 »
Jeg lavede også is her i weekenden, med hjemmelavede æg!
Nøj det var godt. Den blev dog ikke lige så hvid som den på billedet. Det er jo hvad der kan ske med hjemmelavede æggeblommer, og ikke de industrilavede  ;D /o
1.6 Sølvgrå Sussex

Offline Tanja Pedersen

  • Global Moderator
  • Indlæg: 5 919
  • Æg fra racehøns blev lovlige at sælge
    • Æg fra racehøns skal være lovlige at sælge
Sv: Din yndlingsæggeopskrift
« Svar #6 Dato: 24 Maj , 2016, 12:30 »
Jeg faldt lige over denne tråd.

En af de bedste retter med æg, synes jeg, er salat med pocherede æg. Det er ikke så svært, når bare æggene helt friske og har stuetemperatur.

Jeg laver en blandet salat, og tilsætter "hvad jeg har", fx friske grønne asparges, bager lidt tomater i ovnen, forårsløg, artikskokker oliven, bagte peberfrugter - eller hvad du nu har lyst til. Så laver jeg en god dressing, enten olie-eddike, eller baseret på crème fraiche med krydderurter.

Laver lidt brødcroutoner i ovnen.

Pocherer æggene: Vand i en gryde bringes i kog. Det skal kun lige simre. Tilsæt lidt eddike. Slå et æg ud en lille kop. Rør rundt i gryden, så der kommer en lille hvirvel og hæld forsigtigt ægget ned i vandet. Hvirvlen vil hjælpe med at samle æggehviden rundt om blommen, ellers så hjælp lidt til med en gaffel. Pochér ægget i ca. 3 min. og tag det op. Jeg pocherer ca. 3 æg af gangen.

Anret salaten på et stort fad og læg æggene på salaten. Velbekommen :).
Venlig hilsen Tanja
"My desire to be myself is greater than my need to fit in"

Offline Lene Lestat

  • Bruger
  • Indlæg: 10 547
  • Bevar mangfoldigheden - vælg racefjerkræ
    • www.lestat.dk
Sv: Din yndlingsæggeopskrift
« Svar #7 Dato: 24 Maj , 2016, 14:14 »
Go ide, når man drukner i æg lige for tiden.
Mvh Lene
Seriøst opdræt af:
Sumatra, Paduaner og Engelske Araucana.
Ejer af 0,3 katte (Mischa, Smilla og Billie)+ 8 akvarier med diverse fisk. (ferskvand og saltvand)
Besøg mig på : www.lestat.dk
Medl.af : DFfR: www.racefjerkrae.dk , www.sydhavsoernes-fjerkrae-klub.dk , www.orpington.dk, www.frit-fjerkrae.dk, og www.engelsk-araucana.dk

Offline Raziel

  • Bruger
  • Indlæg: 2 759
    • Hobbydyrenes blog
Sv: Din yndlingsæggeopskrift
« Svar #8 Dato: 24 Maj , 2016, 15:10 »
Hvad er forskellen på æggene om de bliver pocherede eller kogt? Er der forskel i konsistens?

Jeg har for øvrigt fået yderligere et par opskrifter på fyldte æg på min blog
http://hobbydyrene.blogspot.dk/2016/05/klassiske-djvleg.html
http://hobbydyrene.blogspot.dk/2015/06/djvleg-med-bacon.html
« Senest Redigeret: 24 Maj , 2016, 15:12 Fra Raziel »
Mvh. Pia - www.hobbydyrene.blogspot.dk
5 kaniner - 3 katte - 2 marsvin - 1 kornsnog - 1 leopardgekko - mus til foder.
Blandet hønsehold med forskellige racehøns og blandinger.

Offline Tanja Pedersen

  • Global Moderator
  • Indlæg: 5 919
  • Æg fra racehøns blev lovlige at sælge
    • Æg fra racehøns skal være lovlige at sælge
Sv: Din yndlingsæggeopskrift
« Svar #9 Dato: 24 Maj , 2016, 17:26 »
Go ide, når man drukner i æg lige for tiden.
Jep. Jeg har sat prisen op fra 2,50 krone til 3 kroner pr. æg. Det sælger ikke herude på bøheren. Jeg mangler mine æggekunder på kontoret (jeg har skiftet job, så nu arbejder jeg lokalt), så jeg har æg i spande, i bakker, i kurve. Æg allevegne.
Venlig hilsen Tanja
"My desire to be myself is greater than my need to fit in"

Offline Tanja Pedersen

  • Global Moderator
  • Indlæg: 5 919
  • Æg fra racehøns blev lovlige at sælge
    • Æg fra racehøns skal være lovlige at sælge
Sv: Din yndlingsæggeopskrift
« Svar #10 Dato: 24 Maj , 2016, 17:28 »
Hvad er forskellen på æggene om de bliver pocherede eller kogt? Er der forskel i konsistens?
Pocherede æg er kogte æg uden skal. Mange er lidt bange for at kaste sig ud i øvelsen, men det er virkelig intet problem, når man har superfriske æg at lege med :).
Venlig hilsen Tanja
"My desire to be myself is greater than my need to fit in"

Offline Raziel

  • Bruger
  • Indlæg: 2 759
    • Hobbydyrenes blog
Sv: Din yndlingsæggeopskrift
« Svar #11 Dato: 24 Maj , 2016, 17:57 »
Jeg er klar over hvordan man pocherer, men jeg er interesseret i forskellen på det færdige produkt :-)
Mvh. Pia - www.hobbydyrene.blogspot.dk
5 kaniner - 3 katte - 2 marsvin - 1 kornsnog - 1 leopardgekko - mus til foder.
Blandet hønsehold med forskellige racehøns og blandinger.

Offline Tanja Pedersen

  • Global Moderator
  • Indlæg: 5 919
  • Æg fra racehøns blev lovlige at sælge
    • Æg fra racehøns skal være lovlige at sælge
Sv: Din yndlingsæggeopskrift
« Svar #12 Dato: 24 Maj , 2016, 18:29 »
Jeg er klar over hvordan man pocherer, men jeg er interesseret i forskellen på det færdige produkt :-)
Ups, undskyld. Jeg fik ikke læst dit spørgsmål ordentligt. Ja, konsistensen er helt anderledes. Det pocherede æg ligger "silkeblødt" på tallerkenen i forhold til et kogt æg. Æggehviden er helt silkeagtig og lækker, og hvis man pocherer så ægget er smilende, er det en hel oplevelse at skære ægget over og se blommen flyde ud.
Venlig hilsen Tanja
"My desire to be myself is greater than my need to fit in"

Offline Raziel

  • Bruger
  • Indlæg: 2 759
    • Hobbydyrenes blog
Sv: Din yndlingsæggeopskrift
« Svar #13 Dato: 24 Maj , 2016, 19:11 »
Ok :) det må prøves.
Mvh. Pia - www.hobbydyrene.blogspot.dk
5 kaniner - 3 katte - 2 marsvin - 1 kornsnog - 1 leopardgekko - mus til foder.
Blandet hønsehold med forskellige racehøns og blandinger.

Offline walter

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 520
Sv: Din yndlingsæggeopskrift
« Svar #14 Dato: 04 Juni , 2016, 02:00 »
Hej  Solæg
En opskrift som hvis kun findes i Sønderjylland,hærdkog en stak æg 13-15 min,læg dem i en meget stærk saltlage lad dem ligge i nogen dage. Når du vil spise dem tag skalen af skær dem over på langs og tag blommen ud så fyldes der en dråbe eddikke,olie og sennep i hulet læg blommen omvendt i hulet og spis i en mundfuld,en himmerigs mundfuld.Æggene kan holde sig meget længe her holder de bare ikke så længe
mvh Walter
blå og  sort doppel randet barnevelder i stor, dansk landrace   sølvhalset i stor, laksefarvet faverolles i stor, hvide faverolles i stor og laksefarvet blå i stor, Maran i S/K og B/K i stor
 lutte brun i dværg,  Thyringer Skæg i dværg,farverne chamois/hvid plettet,og sort/guldplettet, guldhalset, sort og hvid.Brakel i sølv,guld og chamoi 0,1 Newfoundlænder. 0,1 grå tigerstribet kat