6 personer
1,5 l hvidtøl
6 æggeblommer
og om man vil 2 æggehvider
6 store spiseskefulde sukker
Æggene røres godt med sukkeret i terrinen. Øllet koges og røres lidt efter lidt i æggemassen. Nu kan man, om man synes forsigtig komme 2 stiftpiskede æggehvider i. dog smager retten bedre uden disse, og æggehvider er der altid brug for i et hjem.
Hertil serveres rugbrødstoppe, bagte rugbrøds- eller franskbrødsterner.
Velbekomme
Hilsen Helen
Input af Marianne Clausen:
Spises det varmt som suppe?
.. og hvad er rugbrødstoppe?? og hvordan laver man dem?
Hilsen Marianne
Input af Helen:
Min mormor lavede det, og hun kom små skefulde af øllebrød på. Mon ikke det er det der menes med rugbrødstoppe. Vi spiste det varm..... Jeg har ikke fået det siden jeg var barn, men jeg har bestemt at prøve opskriften en af dagene.
Input af Benny Steen Larsen:
Hejsa!
Rugbrødstoppe laves af revet rugbrød, der ristes let på panden i lidt smør og blandes med lidt sukker (som æblekagerasp). Mens det er lunt presses det i små forme, f.eks. æggebægre. Når de er kolde, vendes de ud på en tallerken.
Jeg fik det også som barn, og mindes at det smager bedre end det lyder.
Mvh
Benny