Denne opskrift har jeg brugt flere gange - den er virkelig nem og lækker.
Hane i fad
Stegetid: ca. 1¼ - 1¾ time ved 200° C
Ingredienser (4-6 personer)
1 unghane på ca. 2 kg
3 hele hvidløg
1 citron
1-1½ kg kartofler
Olivenolie
Salt og peber
Fjern rygbenet på en unghanen. Bred den ud og tør den. Læg hanen med skindsiden opad i en smurt bradepande. Læg hele, afskallede fed fra 3 hvidløg under hanen sammen med skal fra en citron (brug kartoffelskrælleren). Krydr kødet med salt og peber. Skrub 1-1½ kg kartofler rene og skær dem i både. Læg kartoffelbådene omkring kødet og krydr med salt og peber. Dryp kød og kartofler med olivenolie. Stil retten i ovnen ved 200° C i 1¼ - 1¾ time, eller til kødet er gennemstegt. Dryp det færdigstegte kød med citronsaft. Parter fjerkræet før serveringen.
TIPS: Vær ikke nervøs for de mange hvidløgsfed; retten bliver ikke meget stærk af hvidløg. Hvidløgene bliver bløde og milde ved stegningen.
Bon Appetit
Mvh. Anders DJ