(må gerne flyttes til hyggesnak, hvis det passer bedre dér

)
hermed muffinsopskrifter, som jeg har lovet:
til 12 stk.
100 g blødt smør (gerne usaltet)
150 g sukker
115 g farin
2 store æg
1½ dl. creme fraische
5 spsk mælk
250 g. hvedemel
1 tsk. natron
2 spsk. kakao
1 tsk. allehånde
evt. 200 g. hakket mørk chokolade (ellers tilføjer du noget mere kakao)
Kom 12 enktle papirforme i en muffinform (eller sæt 2 papirforme indeni hinanden x 12 på en bageplade
Kom smør og sukker i en skål og rør godt. Tilsæt æg, creme fraische og mælk, og rør, indtil det er godt blandet. Sigt mel, natron, kakao og allehånde ned i en anden skål og rør det i smørblandingen. Tilsæt chokoladestykkerne og rør godt. Fordel dejen i formene og bag kagerne i en forvarmet ovn ved 190 grader i 25-30 min.
Tag kagerne ud af ovnen og lad dem køle af i 10 min. Flyt dem over på en bagerist og lad dem køle helt af. Opbevar kagerne i en lufttæt beholder, indtil de skal spises

APPELSINMUFFINS (12 stk.)
280 g. mel
3 tsk. bagepulver
½ tsk kanel
80 g hakkede nødder (kan udelades)
1 æg
150 g farin
125 g blødt smør (gerne usaltet)
130 ml. appelsinlimonade eller hjemmepresset appelsinsaft
100 ml. kærnemælk
Forvarm ovnen til 180 grader og sæt muffinsformene klar til at blive fyldt
Bland de tørre varer inkl. nødder.
Pisk æg skummende med sukker og smør. Tilsæt limonade/saft og kærnemælk, rør grundigt. Tilsæt melblandingen og den hakkede chokolade og rør rundt indtil de tørre ingredienser er blevet fugtige.
Fordel dejen jævnt og bag på midterste rist i ca. 20 min. Lad dem hvile i formen 5-10 min. inden du flytter dem til afkøl på rist.
OBS: Du kan tilsætte kokosmel i stedet for ½ dl. mel, tilsætte vanille eller lidt kakao, hvis du har lyst ( erstat samme mængde mel med samme mængde tør smagsgiver) eller tilsætte fx 2 spsk stærk kaffe og 1 dl. mælk/juice i stedet for appelsin som smagsgiver.
Hvis du vil undgå at nødder/chokoladestykker synker til bunds i dine muffins, så vend dem i mel inden de tilsættes dejen.
God fornøjelse.