Stikker man snuden frem, risikerer man at få en over snuden.
Den risiko tager jeg gerne.
Hele debatten omkring salmonella synes for mig at være voldsomt opskruet og hysterisk. Selvfølgelig skal man være forsigtig med bakterier, af enhver art, men en stor del af 'problemet' ligger nok mere i god køkkenhygiejne og i særdeleshed i hvad det enkelte individ er vant til at spise, forstået på den måde at jo mere sterilt man er vant til at leve/spise jo mere udsat er man også for at blive syg, hvis man kommer i kontakt med en eller anden bakterie.
Det er en påstand, men jeg tror at den, ihvertfald i en vis udstrækning, er korrekt.
At blive registreret med regelmæssige check for salmonella, er det 3 gange om året, er for mig at se en falsk tryghed. Begrundelse: hvem siger ikke at der kan komme salmonella i en hønsegård dagen efter, eller ugen efter, at der er afsendt æg til kontrol. Hvad er kontrollen da værd?
#Lestat
Enig. Vil hellere spise egne ukontrollerede æg end kedelige industri æg.
Vi har i de sidste 10 år udelukkende spist egne (ukontrollerede) æg herhjemme og aldrig haft sygdom der kunne henføres til brugen af disse æg. Vi forsyner også familie og venner med æg, heller ingen af disse har på noget tidspunkt været syge af æg.
Jeg har en del forretningsfrokoster med kunder og ynder at få en tartar med rå upasteureseret æggeblomme. Aldrig haft et efterfølgende maveproblem. Nogen ville sige at 'lykken står den kække bi', men det tror jeg ikke på, når man tager antallet af gange i betragtning. Så burde jeg ihvertfald også prøve at deltage i Lotto.
En pendant til sideeffekterne ved at leve for sterilt oplever jeg iøvrigt i forbindelse med opfedning af svin. Jeg opfeder 2 gange om året et par svin. Jeg henter dem hos en svineopdrætter, og alting er 100 pct kontrolleret hos ham mht evt bakterietilførsel/smitte. Jeg får leveret mine grise udenfor hans staldområde. Der skal skiftes fodtøj og tøj for at få adgang til staldene, ja selv området hvor foder tilberedes.
Ofte har de grise jeg modtager diverse tegn på ikke at være i optimal stand, helbredsmæssigt. De kommer så fra hans stald, med konstant temperatur og alle faciliteter, til en gammel stald, med den temperatur der nu en gang er, lidt halm at rode og ligge i og ellers god plads og foder ad libitum. Ud over foder, som landmanden også bruger, får mine grise diverse vegetabilske rester fra køkkenet og diverse grønt fra haven, mælkebøtter, i efteråret frugt og hvad der ellers kan findes på. Så egentlig ikke meget hokus-pokus over det, de får bare lov til at være svin, med de påvirkninger der nu en gang er fra naturens side, dvs temperatursvingninger, træk når det blæser, fugt når det regner, jord og andet snavs på mælkebøtter og frugt etc
Inden de når slagtevægt er alle eventuelle tidligere tegn (knopper, bylder etc) på ikke optimal helbredsmæssig stand forsvundet, som dug for solen, og uden brug af dyrlæge eller medicin.
Min konklusion er at : Jo mere sterilt/beskyttet man lever desto mere udsat er man for at blive syg den dag man møder et 'fremmedlegeme' i form af bakterier eller vira.