Nu hvor du er helt oppe i "amerikanerstørrelse", skal du måske prøve det jeg lærte til første Thanksgiving i USA:
Man smelter 500g smør og blander ca. 1,5 hjemmelavet buillon i- gerne lavet på and.......
Ca. haldelen sprøjtes ind i små portioner i brystkødet, resten gemmes til næste dag.
Kalkunen sættes i kold ovn inden sengetid dagen før brug. Den skal have pyjamas på- et tynd lag spæk fæstnes på hele oversiden og den puttes så for natten ved 60 grader
Næste morgen fjernes nattøjet og man begynder at dryppe/pensle den hver time med smørblandningen. Jeg har ikke prøvet at varme farsen seperat med denne metode, og den var fin.
Med alm. dansk kalkun på 5-6 kg. + 1,5 - 2 kg fars bruger jeg enten denne opskrift
eller at løsne skindet og massere krydret smør ind under. Vi spiser kalkun hvert år...... De bliver så møre og saftige at man faktisk roligt kan skære ud i god tid og varme op igen inden fortæring- 0 tørhed og mere tid til at tilberede sovsen
