Så en lille update til interesserede. Vi slagtede så et hængebugsvin på ca. 10 måneder for fjorten dage siden, en so som ikke var blevet ret stor. Jeg endte med at flå den, ikke fordi fedtlaget var specielt voldsomt men fordi det var lettere. Den blev pakket godt ind i stof og hejst op under taget på laden, for at tørre godt inden den kom i fryseren. Torsdag aften tog jeg den op og hængte den, i mangel af plads i køleskabet, til optøning i det køligste rum jeg kunne finde, så lavede jeg en stor portion marinade som kom sammen med grisen fredag og lørdag stoppede jeg den med æbler og syede maveskindet sammen. Jeg var lidt bekymret for om den ville blive for tør nu da skindet var flået af, så pakkede den først ind i rabarberblade og derefter staniol, så kom den på grillen ved lav varme midt på dagen og efter ca. fem timer med lav varme pakkede jeg den ud, hævede temperaturen lidt og gav den ca. et par timer eller tre mere, til den var helt gylden udenpå og temperaturen inde i baglåret var omkring 76-77 grader.
Og ja det smagte virkelig godt, kødet var perfekt mørt og meget saftigt, en anelse sødligt men skyldes måske at der var en del honning i marinaden, men virkelig lækkert og helt sikkert en god måned at lave hængebugsvin på og ikke sidste gang.
Rasmus