Hej.
Vi har lige erhvervet os 5 ISA brown høns, som er solgt fra et stalddørs salgs sted. De skulle være lige knap et år gamle. De har hakket noget på hinanden og ser medtagne ud, men er rolige og opfører sig godt mod hinanden nu hvor de har fået plads at gå på.
De 5 høns har gået i hønsegården hos os i 3 dage, og har lagt 3 æg i alt dagligt. Æggene er fine i skallen og har en ret imponerende størrelse (ca. 71g), men når vi har haft kogt æggene, så er det som om at hviden og blommen har små korn i, trævler eller virker på anden måde noget anderledes end de æg vores nu hedengangne orpington høne lagde. Altså hviden og blommen er ikke glat og ensartet når den er kogt som æg normalvis er det.
Hønsene får lov at gå i havens indhegning og der er rigelige mængder græs og grønt til dem, og vi fodrer dem flere gange dagligt med forskellige rester fra morgenmad og aftensmad. Der er altid vand til dem og æglægningsfoder fra den lokale grovvarebutik inkl. skaller.
Er der noget man kan gøre for at give æggene deres normale delikate konsistens - eller skal vi blot væbne os med tålmodighed?