Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns america.png

Nyeste

Forfatter Emne: 1.000.000 TAK til Jørn Clevin  (Læst 4548 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline Marianne Vedel

 • Hønemor
 • Administrator
 • Indlæg: 15 304
 • metacamkills.com
  • maran.dk
1.000.000 TAK til Jørn Clevin
« Dato: 04 Juni , 2012, 14:23 »
@ Lene Lestat.

Kære Lene.

Jeg troede da at du viste, at det var mig som havde hjemtaget, og opdrætet de stam dyr, som var forældre til de Kobberfarvede Maran dværge, som to Maran dk. medlemmer fik godkendt på LU ????

NB: Desværre bliver sådanne opdrætter oplysninger, ikke oplyst ordentligt overfor det besøgende publikum, og åbenbart heller ikke overfor D.F.f.R. dommerne.

Så kære " Lene " jeg er igangsætter, med meget mere i ærmet, til den kommende åbne A.O. C. klasse, som forhåbentligt meget snart bliver godkendt i Danmark, samt i det øvrige norden rundt omkring os.

NB: For en god ordens skyld, så blev alle dyrene skænket vederlagsfrit .

NB: Jeg glemte helt at skrive, at de selv samme dyr, også blev benytet som genvejs krydsning, til at sætte strømper på nogle andre dværg Maraner, som ikke havde strømperne med fra deres hjemland.

J.C.

Kære Jørn,
Nu vil jeg for sidste gang skrive tak for din hjælp. Jeg synes jo ellers, jeg i utallige tråde og andre sammenhænge har givet dig kredit for din andel i mit dværgmaranopdræt. Jeg er ikke helt klar over hvor mange gange jeg skal takke dig, for at det er helt nok?
Måske skulle det også gå begge veje?
Jeg mindes i hvert fald også utallige gange, hvor jeg har hjulpet dig, oversat breve og mails til og fra engelsk, lavet grafik og renskrevet en anvisning på arvegangen hos chokoladefarvede høns, ryddet op i forkludrede tråde på forum, oversat og renskrevet en slankekur, foretaget telefonopkald til Storbritannien osv. osv.
Helt ærligt husker jeg ikke én eneste gang hvor du offentligt har takket mig.
Og det er også helt OK, for venner og bekendte kan man vel hjælpe uden at føre regnskab over hvem gjorde hvad og hvornår?
Jeg kender bestemt til at forære dyr og rugeæg væk, det har jeg selv gjort utallige gange, hvilket er komme medlemmer her fra forum, men bestemt også andre hønseinteresserede til gode, de fleste har husket at sige tak, men omvendt har de selvfølgelig ikke skulle skrive min lovprisning her på forum igen og igen. Jeg har også ydet andre tjenester, transport af diverse dyr og materialer, hvilket ofte har inkluderet en omvej. Selvfølgelig har jeg ikke taget mig betalt for disse tjenester, selvfølgelig var de vederlagsfrie.
Hver gang glæder jeg mig over, at jeg kan hjælpe andre, det er ikke nødvendigvis samme person, der gør mig en tjeneste en anden gang, men igen: Det er nu heller ikke det, det kommer an på i min verden.

For at vende tilbage til historien om mit dværgmaranopdræt så er kronologien følgende:
Jeg ville rigtig gerne have dværgmaran, kunne ikke finde nogen i Danmark, og fandt en venlig avler i Storbritannien. Jeg fik sendt æggene til Danmark og i samarbejde med Linda Andreasen og Berit, begge her fra forum fik vi dem ruget ud og begyndte at forberede os på at få dem godkendt i Danmark.
Se her kom du så ind i billedet, du opsøgte mig og en lind strøm at telefonopringninger fra dig startede.
På det tidspunkt havde jeg stadig kun mit lillebitte røde hønsehus, men var frisk på at forsøge at få mine høns godkendt til LU sammen med Linda, Berit var desværre nødt til at stoppe med høns.
Nogle måneder før LU hentede du rugeæg fra sort/kobber dværgmaran i Berlin, du rugede kyllingerne ud, og du sendte ganske rigtigt to par til Jylland, jeg fik et par og Willy fik et par.
For mit eget vedkommende var de ikke særlig velkomne på det tidspunkt, jeg havde ikke plads til dem i mit lille hønsehus, jeg var bekymret for at skulle have flere haner, og ærlig talt var æggene rigtig sølle, slet ikke maranæg.
Du brugte lang tid på at overtale mig, og jeg fik da parret installeret.
Hønen blev brugt sammen med min gråstribede hane, og gav to hønekyllinger det følgende år med en meget diskret fodbefjedring, de haner, der kom ud af denne blanding blev alle slagtet, da de ikke havde nogen avlsmæssig betydning.
Da vi var på Gavnø til hønsedag, kom du med fem 2 uger gamle sort/kobber kyllinger, som jeg fik med hjem.
Disse dyr, som du havde ruget ud fra de tyske rugeæg og æg fra næste generation var med på LU sammen med kyllinger som dels jeg, dels Willy havde ruget ud fra de dyr vi fik af dig i første omgang.
Det var pæne dyr, og de blev godkendt til den skandinaviske standard trods de sølle æg.
Året efter fik jeg lidt flere dyr med fodbefjedring bl.a. nogle få haner, det blev også året, hvor de endelig blev godkendt, men dog med bemærkning om at fodbefjedringen skulle være bedre, og desuden var der bemærkninger til farven, der var blevet vel mørk via den sort/kobber høne.

Det var også til denne LU, at Dorte Kjær og jeg indkaldte til stiftende generalforsamling for en ny specialklub for Marans, tak til dig Dorte, fordi du gav mig troen på, at vi kunne. Og tak til dig Willy, fordi du bakkede op og hjalp os med regler og papirarbejde. Tak (igen) til dig Jørn for den fine pokal du gav klubben og endelig tak til dig Thorleif, for de fine rosetter du har fået lavet eftrfølgende og sendt til Danmark til brug i klubben.
Jeg tror på, at det bliver en god klub på lidt længere sigt, jeg tror og håber, at vi kan få nogle fantastiske maran i Danmark både i stor race og i dværg, en maran, som er smuk og som lægger maranæg i et og samme dyr. Personligt kan jeg absolut ikke gå ind for, at der skal være to stammer, en til smukke dyr og en til smukke æg.
Nu har vi i hvert fald dels Thomas Stjernås gamle stamme fra Tyskland, dels de dyr som vi hentede i form af æg og dyr i nær Marans i Frankrig, Lene og Mikkels dyr fra Belgien og nu sidst de dyr/æg som en lille flok fra klubben lige har hentet i Tyskland, desuden er der andre maran i Danmark, som har været her en del år.

I år begynder der virkelig at ske noget i min avl, dels har jeg fået (vederlagsfrit) nogle høner fra en dygtig hollandsk avler, begge med fin type, god farve og overdådig fodbefjedring, desuden har jeg fået en tilsvarende høne fra Frankrig (også vederlagsfrit), endelig har jeg fået nogle rugeæg (sort/kobber) (vederlagsfrit) i Frankrig, som stadig slet ikke er så mørke som hos stor race, men dog har en antagelig farve.
Jeg er med i et avlssamarbejde i MCF, hvor vi ud over selvfølgelig korrekte dyr arbejder hen mod en god ægfarve hos dværgene.

Min allerførste høne med løbsbefjedring:

Høne fra i år med løbsbefjedring:

Hane fra i år med løbsbefjedring:


Skulle du, Jørn, eller andre ønske en uddybende forklaring, står jeg gerne til rådighed

PS, nå ja, jeg glemte lige, det var vel nok ærgerligt I ikke kunne tage dværgmaranæg i sort/kobber med hjem fra Tyskland, selv om jeg spurgte, inden I tog afsted.
Venlig hilsen
Marianne
❁◕ ‿ ◕❁
Dværgmaran i gråstribet, store maran i sort/kobber og blå/kobber samt splash, nogle "maraucana", 2.2 påfugle. 5 dejlige siameserkatte (sommetider også nogle killinger), et ukendt antal bier samt Sigurd og Vitus - to frække whippets.
Medlem af Marans Club France, Marans Club Deutchland, DFfR, Faxe Fjerkræklub.
Formand for Maranklub DK
www.maranklub.dk

Zoro

 • Gæst
Sv: 1.000.000 TAK til Jørn Clevin
« Svar #1 Dato: 05 Juni , 2012, 04:01 »
Kære  Marianne.

Så megen personlig Tak, syntes jeg godt nok ikke at jeg fortjener, det eneste jeg " Jo " har gjordt er at hjemtage, samt at udruge en  anden dygtig dværg Maran opdrætters oprindelses æg, og siden vidergive det levende færdige resultatet til dig, samt enkelte andre intreserede Racefjerkræ opdrættere.

Jeg syntes derfor at både du og jeg, hellere skulle sende vores samlede personlige "Tanker" til den opdrætter, som skænkede os disse vigtige rugeæg,efter års avlsarbejde med fremavl af den kobber farvede Maran dværg, så den kunne blive en del af vores personlige fjerkræ hobby i Danmark, og dermed til glæde for alle andre mulige, intreserede Racefjerkræ venner her i landet.

NB: Jeg har selvfølgeligt også meget at takke dig for,hvis det er det som du ønsker, at der skal fremhæves her, jeg føler dog personligt, at det vigtigste er, at vi begge har lært hinanden at kende, omkring den hobby vi brænder så utroligt meget for sammen med vore venner.

Godnat og sov godt kære Marianne.

J.C. 

 

 

 <E <I <I
« Senest Redigeret: 05 Juni , 2012, 04:42 Fra Jørn Clevin »

Offline Marianne Vedel

 • Hønemor
 • Administrator
 • Indlæg: 15 304
 • metacamkills.com
  • maran.dk
Sv: 1.000.000 TAK til Jørn Clevin
« Svar #2 Dato: 05 Juni , 2012, 09:42 »
Læst
Venlig hilsen
Marianne
❁◕ ‿ ◕❁
Dværgmaran i gråstribet, store maran i sort/kobber og blå/kobber samt splash, nogle "maraucana", 2.2 påfugle. 5 dejlige siameserkatte (sommetider også nogle killinger), et ukendt antal bier samt Sigurd og Vitus - to frække whippets.
Medlem af Marans Club France, Marans Club Deutchland, DFfR, Faxe Fjerkræklub.
Formand for Maranklub DK
www.maranklub.dk