Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
america.png Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns

Nyeste

Forfatter Emne: Opbygning af bund til hønsehus  (Læst 71212 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline Bimse1980

  • Bruger
  • Indlæg: 1
Opbygning af bund til hønsehus
« Dato: 14 April , 2024, 17:35 »
Hej allesammen :)

Vi har kastet os ud i at vi vil have høns. Vi har købt færdigt overdækket hønsegård/hus, vi egentlig bare skal samle. Men hvordan gør vi det bedst, i forhold til bunden?
Vi vil sæføli`grave net rundt om vores hønsegård når vi har bygget det. Spørgsmålet er; Kan vi bare sætte det færdigbygget hønsehus ovenpå vores græsplæne?
eller skal der være en form for bund?

Vi er helt grønne i det med høns, så bær over med mig :)

Offline Søren M

  • Bruger
  • Indlæg: 11
Sv: Opbygning af bund til hønsehus
« Svar #1 Dato: 14 April , 2024, 21:06 »
To pattedyr kan tænkes at ville forsøge at grave sig ind til hønsegården: ræven og rotten. Ræven vil ind for at slagte høns. Den kan stoppes af et lodret nedgravet net eller et vandretliggende, fx udlagt lige under græsset. Rotten vil ind med to formål: at få fat i hønsenes mad og bygge/grave sig en rede i tørvejr, dvs. hvor hønsehuset giver læ for regnen. Det bedste modsvar er et lodret nedgravet rustfrit voliere- eller minknet. For hønsenes skyld bør man undgå blot at sømme et net fast under hønsegården. Så mister de jordforbindelsen :–)
Søren M

Offline eran

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 1
Sv: Opbygning af bund til hønsehus
« Svar #2 Dato: 09 Juni , 2024, 20:15 »
Har lige et spørgsmål vedr VOLIERENET. - Hvordan retter man bedst Volierenet? Jeg tænker på den slags med firkantede masker på 12,5x25mm og en trådtykkelse på godt 1 mm. Synes det er lidt “bøvlet” at arbejde med, når det krummer.
Mvh.
Erling

Offline Gok

  • Bruger
  • Indlæg: 293
Sv: Opbygning af bund til hønsehus
« Svar #3 Dato: 09 Juni , 2024, 21:45 »
Rul nettet ud på græsplænen så nettet buer opad, derpå går du på nettet og "flader" det ud. Har gjort det utallige gange 😎

Offline Søren M

  • Bruger
  • Indlæg: 11
Sv: Opbygning af bund til hønsehus
« Svar #4 Dato: 09 Juni , 2024, 22:08 »
Find en stolpe eller et bræt med samme længde som bredden på rullen med volierenettet. Anbring nettet på et bord og buk det lidt ad gangen ned over en bordkant. Hold på volierenettet ved at presse stolpen eller brættet ned på nettet langs bordkanten. Flyt nettet en maske eller to og gentag. Jo mere net, der kommer til syne, jo lettere bliver det at bøje resten. Bøjer du for meget, kan du nemt bukke den modsatte vej.
« Senest Redigeret: 09 Juni , 2024, 22:15 Fra Søren M »
Søren M