jeg har simpelthen SÅ meget bestået bo-på-landet testen idag, da jeg var med til at slagte vores 2 rheinlænderhaner. De var 21 uger.
Vi giver dem specialfoder fra DLG (skifter nok til møllerens nu pga. indkøbssted) blandet med hele hvedekerner. De går frit i have med masser af orm, insekter, frugt m.v. De virker sunde og raske, men de startede med mareks.
De var små. 1050 g. og 1250 g. Brystbenet stak godt frem, der var gult fedt, men ikke meget. - Er de så bare små eller er de magre? Jeg ved, at hende vi har købt dem af, har slagtet for få uger siden og der vejede de omkring 1300 g.
Fodrer vi forkert? Jeg bemærkede at der var tynd mave-klatter i gården, så der er dømt hønseguf men er der måske andet galt? Orm? Jeg har læst en masse foder-tråde igennem nu, men synes det er svært at finde hoved og hale i hvad vi skal gi' dem - optimalt.
Vi har hønniker i 3 størrelser, de ældste er rheinlænderne på 21 uger.
Den af hanerne, der var mindst, er en, vi har haft mistænkt for at have overlevet mareks. Inde i skroget var der nogle ca. 1-2 cm. små... ja, faktisk kan jeg bedst beskrive dem, som noget der ligner de dér små snegle, der bl.a. bor i drivhuset eller sidder under en træplade, når man vender den efter den har ligget på jorden. Vi lagde ikke mærke til om de var i den anden, og da jeg aldrig før har fjernet indvolde ud af andet end en fisk, aner jeg ikke om det er noget, der bare er der, eller absolut ikke skal være der. Nogen der ved noget om det?
jeg synes i øvrigt det var SÅ spændende fra ende til anden og har følt mig klar og forberedt, så selvom min hønsegård og dens beboere er det dejligste i verden, så er det hér jo også en del af det - og det giver en tilfredsstillelse, som bare er fed. Når jeg kan gøre dette, synes jeg bestemt, at jeg har "fortjent" at have høns - jeg kan godt tage ansvaret for dem på alle måder. Dejligt.