Efter at Danæg for nylig introducerede deres Hørblomst æg med et større indhold af omega-3 fedtsyrer, er der nu flere andre typer af æg på vej. Den danske forsker og ph.d. i fjerkræfysiogmi, Poul Try fra Videncenter for Sundhed og Fødevarer (Vifsof) har i samarbejde med Dr. Andreas Federvieh fra Deutsches Institut für Lebens- und Kochkunst i Leipzig, fundet ud af, at ligesom mennesker kan deles op i morgenfriske A-mennesker eller aftenvågne B-mennesker, kan høns også deles op. For høns er det dog ikke afgørende om de er morgenfriske eller ej, men tidspunktet hvorpå det daglige æg lægges. Det har så for hønsene den interessante følgevirkning at æg, der bliver lagt tidligt om morgenen, indeholder flere A-vitaminer, mens æg, der først kommer senere på dagen, er særligt rige på B-vitaminer.
Dr. Poul Try har fundet ud af, at tidspunktet for æglægningen er overvejende genetisk bestemt og Danæg forventer at udnytte dette til at have særlige hønsehold bestående af A-høner og B-høner. Æggene fra disse høns vil så blive markedsført på samme måde som Hørblomst æg, som indeholdende et højt indhold af henholdsvis A-vitaminer og B-vitaminer. Danæg forventer at være klar med A- og B-æg indenfor 1 år og ser et stort potentiale i dette marked for funktionelle æg.