Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Duer, fasaner, vagtler, kalkuner og påfugle => Emne startet af: Tommy1 efter 02 April , 2010, 14:13
-
Hmm nogle der ved hvad race poussiner er ? er det en vagtel eller hvad ??
-
En poussin er en stor kylling.
http://www.gugge.dk/madvarer/4-kod/madvarer4_poussin.htm
-
EN poussin er en kylling på højst 28dg og bør ikke veje mere end 400gr.
Når jeg lavede dem til min far de sidste år,han var i firserne,sagde han altid det var sgu dejligt at få duer igen.
Vh Niels
-
Ahh så forstår jeg bedre jeg ikke kunne finde nogle billeder, på nettet af nogle levende poussinner <
Tak for hjælpen
-
<H *g *f *f
-
En poussin er en stor kylling.
http://www.gugge.dk/madvarer/4-kod/madvarer4_poussin.htm
Jeg kunne nu godt finde på, at kalde det for en lille kylling ;)
-
Nej Bjørn. Brug noget mindre tid på at opdrætte den, kald det en poussin, og tag det dobbelte for den!!! :) :) :)
Mvh Jørgen
-
Det kunne man også sige, Bjørn, men når jeg tænker kylling, er det sådan en lille dunbold. *p
Men en kylling kan jo også være en slagtekylling på over 2 kg.....og så er der jo også de kyllinger i flasker /2
-
Jeg fandt det her på en hjemmeside fra en fjerkrægrossist.
Poussiner er unge kyllinger som opfedes med mælk, derfor er kødet mere lyst og mørt. De opdrættes i 28 dage. Opdrætningen af poussiner stammer fra gamle dage, hvor kyllingerne gik rundt på gulvet i køkkenet, hvor der var varmest i huset. Bonden var egentlig kun interesseret i hønerne, men da man ikke kunne køns bestemme kyllingerne før efter ca. 28 dage, når kammen på hannerne begyndte at vokse ud. For ikke at spilde unødig med foder blev de unge haner slagtet så snart kammen begyndte at gro ud.
-
Ahh så forstår jeg bedre jeg ikke kunne finde nogle billeder, på nettet af nogle levende poussinner <
Tak for hjælpen
Jeg tror poussiner per definition er døde. ;D
-
Hmmmm hvis Poussiner opdrættes i 28 dage og kun vejer 400 g. slagtet og de "alm" slagtekyllinger opdrættes i 32 dage og vejer 1400 g. slagtet ???
-
Måske er de 28 dage incl. udrugning 8)
-
Måske er de 28 dage incl. udrugning 8)
Ja det var da en mulighed... ;D
Men det må da alligevel være en særligt kødfuld lille race eller hybrid man bruger, for der er ret meget kød på de små kræ... (Som i øvrigt smager fortrinligt).
-
Jeg tror poussiner per definition er døde. ;D
ja det har de ihvertifald været, når jeg har set på dem i køledisken ::) , men da de smager jo supergodt og der er godt med kød i forhld til størelsen, så tænkte sådan nogle må jeg da have. og derfor skrev jeg så dette inlæg, efter forgæves at have søgt efter racen på nettet. men det gav en god griner da jeg måtte konstaterer at det "bare" er kyllinger, og dem har jeg jo masser af.
-
Jeg synes poussin minder mig meget om de dothanekyllinger vi spiste dengang vi havde sådan nogen. Netop det med det meget brystkød får mig til at tro på at det er en speciel race der anvendes.
VH Gunni.
-
En gang for mange år siden leverede dffr dværgWyandotter til Falsled kro. De ville selv opdrætte små kyllinger (måske mere end 28 dage) og så servere dem som pousiner ?? (portions kyllinger)
Det var i en periode med at alt skulel være hjemmeavlet.