Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Hyggesnak => Emne startet af: fru Andersen efter 27 November , 2012, 18:03
-
Jeg søgte på "æggebakker" og fandt bl.a. denne (se billede nederst)
De skriver:
.... Citat: "Rå og kogte æg holder sig 2-3 gange længere i opbevaringsboksen".
Men kan det virkelig passe? Holder æg sig bedre i en lukket boks? ... Jeg tænker det er et salgstrick. Men kan da være praktisk i nogle situationer ;o)
-
Hvis den er hermetisk lukket og kan holde æggene tør i køleskabet, så der ikke dannes kondens i overfladen hvor bakterierne kan trænge ned igennem skallen, vil jeg tro det kan øge holdbarheden, ellers vil jeg ikke mene at den er så meget mere værd end en æggebakke.
-
Måske en god ide til opbevaring af rugeæg ??
-
Måske en god ide til opbevaring af rugeæg ??
Næppe rugeæg skal vel ånde?
-
Uanset hvad, så vil jeg foretrække æg der er maks 14 dage gamle. I industrien er holdbarheden vist nok knapt nok en måned. Tanken om et æg der kan holde sig 2-3 gange længere end det? <R
Nej, jeg tror ikke på det; det lyder som et et salgstrick :-\.
-
Da jeg sejlede på langfart, var det tit og ofte at vi fik proviant til 3 eller 4 måneder bla. æg. Æggene blev vendt en gang om ugen for at blommen ikke skulle synke ned mod skallen. de holdt sig fint i lang tid. I slutningen af perioden var det så nødvendig at slå ægene ud enkeltvis, hvis der var en der var blevet dårlig.
-
Har det nu også bedst når de ikke blir ældre end 14 dage.Det er omtrent der hvor der blir bagt en kage eller givet en bakke væk eller bagt pandekager.Der er heldigvis mange muligheder :)
-
jeg har hørt at i gamle lagde man ægene i en høkasse, med hø imellem så de ikk rørte hinanden , de holdt hele vinteren
-
Ja jeg har også hørt lignende :)
Min oldemor pakkede æg ind i avispapir, og så lagde dem i en æske. Æsken blev stillet i bunden af et klædeskab, og så var der æg til julesmåkagerne :)
Men den går nok ikke i dag med opvarmede huse, med gulvvarme mm ;) Men alligevel imponerende :)
-
Uanset hvad, så vil jeg foretrække æg der er maks 14 dage gamle. I industrien er holdbarheden vist nok knapt nok en måned. Tanken om et æg der kan holde sig 2-3 gange længere end det? <R
Nej, jeg tror ikke på det; det lyder som et et salgstrick :-\.
Se Tanja nu er jeg jo gammel nok til at have boet uden køleskab og varmt vand i hanen.
vi boede i en stor herskabslejlighed i KBH. i en tid hvor man blev syg af karkludeforgiftning, og mangel på køkkenhygiejen, men min mor der var fra 1915 fortalte, at i deres hønsegård, blev der samlet æg slut sommeren, og de blev pakket i aviser, sat i stadsestuen hvor der ikke var varme på, vendt en gang om ugen, og brugt til julebagning,,,,, Der var ingen der døde af det, så vidt jeg har hørt, og vi har da også altid spist is og koldskål af vores æg.
For mig er det synd at sige et æg kun kan holde 4 uger, under de forhold vi har i dag...med køleskabe til at optimerer opbevaringen, man kan jo bare som nævnt slå dem ud enkeltvis.
Nu bliver vore æg jo ikke gamle, da de bliver brugt løbende så ingen fare der, men bage af dem der er blevet en måned eller to, det ville jeg aldrig lade mig gå på af.
-
Vores største æg på næsten 100 g gemte jeg i køleskabet: et topmoderne et af slagsen med lav temperatur og skuffer til grønt, ost, kød osv. Jeg slog ægget ud i sidste uge.., jeg kunne ærligt talt ikke huske hvor gammelt det var blevet, men fandt efterfølgende ud af, at det var fra sidste uge af juli 2012. Jeg ville gerne se om der var to blommer i. Ægget var grynet, ildelugtende, tyndtflydende, ulækkert og det var umuligt at konstatere hvad indholdet bestod af <R. Så selv om jeg ikke er sart på nogen måde, så vælger jeg dog at bruge mine æg hurtigst muligt, i hvert fald inden for 3 ugers tid.
-
Det handler vel heller ikke kun om hvad man bliver syg af.
Hvad med næringsindholdet i gamle æg?
-
jeg så en aften et program på nat geo om amerikanere der hamsterede mad og lignende til katastrofer. Den ene smurte alle æg i madolie og lagde tilbage i bakkerne. Kan ikke huske om hun sagde de kunne holde sig i 3 eller 6 måneder uden problemer.
-
Vandglas lukker porerne på æg fuldstændigt og så kan de holde sig i månedsvis
http://www.vom.dk/index.php?es=0&eid=3036
-
Det handler vel heller ikke kun om hvad man bliver syg af.
Hvad med næringsindholdet i gamle æg?
Hehe hvis de skal bruges til julebagning, kan der vel ikke klages på næringsindholdet, der helt sikkert bla. består af mel og sukker i store mængder
-
Jeg tænkte nu mere på vitaminerne og kvaliteten af proteinerne. Det skulle undre mig meget, om næringsindholdet ikke gik ned med tiden på disse områder. Og sikkert også fedtsyrerne.
-
vandglas hvor får man fat i det, har googlet uden at bilve klogere på andet end æg
-
Vandglas "Natriumsilikatopløsning" svarer det ernæringsmæssige til salt, eller er det giftigt, onogle af vores kemi hovder der har styr på det.
-
Vandglas lukker porerne på æg fuldstændigt og så kan de holde sig i månedsvis
http://www.vom.dk/index.php?es=0&eid=3036
Hvis æg holder sig bedre med lukkede porer så er der måske noget om det de skriver... (Altså at de holder sig 2-3 gange længere i opbevaringsboksen). Men det er vist sjældent vi har brug for at gemme dem så længe ;o)
-
Næppe rugeæg skal vel ånde?
Der er vel ikke noget i dem der skal ånde,før fostret er ved at udvikle sig under rugningen ??
-
Der er vel ikke noget i dem der skal ånde,før fostret er ved at udvikle sig under rugningen ??
det kan der være noget om, men mon ikke moder natur har lavet det så smart at den del er på plads fra starten?? jeg tvivler på at porrene i skallen udvikler sig i takt med fostret.